Vakar iškritęs lietus tik pradžia – atkeliauja 4 kartus stipresnės liūtys | Kas vyksta Kaune

Vakar iškritęs lietus tik pradžia – atkeliauja 4 kartus stipresnės liūtys

delfi.lt / Gintarė Bakūnaitė 2019/08/20 20:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors vakar antroje dienos pusėje atrodė, kad kai kuriuose miestuose pylė lyg iš kibiro, sinoptikai tikina, jog vakarykštis lietus toli gražu nebuvo intensyvus palyginus su tuo, kas laukia rytoj. Sinoptikų teigimu, per visą Lietuvą plauks liūtys.

„Vakar mūsų stotys nieko labai nefiksavo, tai tikrai nesulyginimai, kiek laukiama. Galima sakyti – 4 kartus daugiau. Gal kažkur prie stoties ir gausiau iškrito, bet vakar lietus buvo vidutinio intensyvumo, o čia atkeliauja smarkūs lietūs“, – trečiadienio prognozėmis dalinasi Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė.

Pašnekovės teigimu, kai kuriose šalies vietose pilti ims jau nuo pat ryto. Kitus miestus liūtys plaus įdienojus.

„Kraštiniuose pietiniuose rajonuose intensyviau pradės lyti ryte, o intensyviausiai lis apie vidurdienį. Tas lietus kaip prasidės ryto metą, tai kraštiniuose pietiniuose rajonuose pasitrauks turbūt tik artėjant vakarui. Iš šiaurinių rajonų – tik vakare“, – teigia sinoptikė.

Didžiausias kritulių kiekis, anot jos, teks pietiniams ir rytiniams Lietuvos rajonams.

„Smarkiausia lietaus zona keliaus per pietinius, rytinius šalies rajonus. Skaičiuojame, kad kiekis tikrai bus intensyvus, turėtų siekti maždaug tris kibirus kvadratiniam metrui. Tas lijimas bus užsitęsiantis, gali trukti ir šešias valandas, pats liūties intensyvumas bus apie vidurdienį“, – aiškina A. Nagelytė.

Sinoptikė tikina, jog silpnesnis lietus kris Žemaitijoje. Čia lis su pertraukomis. Per likusią Lietuvos dalį turėtų praslinkti itin stipraus lietaus banga.

„Daugiausiai lis rytų, pietų Lietuvoje, čia bus sustojęs labai kontrastingas frontas. Kuris vakar ėjo, tai nelabai pasiekė Lietuvą, o dabar formuosis ryčiau Lietuvos, praslinkinės intensyvi lietaus banga“, – sako sinoptikė.

Anot jos, vietomis galima ir perkūnija, tačiau ji labiau tikėtina kraštiniuose rytiniuose šalies rajonuose ryte ar pirmoje dienos pusėje.

„Apie vidurdienį rytinėje šalies pusėje gali papūsti ir gana stiprūs vėjo gūsiai, vietomis siekiantys ir 15-18 m/s. Trečiadienio vakare lietus turėtų pasitraukti, nukeliaus tolyn šiaurės rytų kryptimi“, – teigia sinoptikė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA