R. Karbauskis: keisis mažiausiai keturi ministrai | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis: keisis mažiausiai keturi ministrai

BNS 2019/07/17 22:04
R. Tenio nuotr.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad atnaujintoje Vyriausybėje keisis mažiausiai keturi ministrai.

„Iš tikrųjų pasikeis mažiausiai keturi“, – LRT laidoje „Dienos tema“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Vertindamas krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio šansus likti poste, R. Karbauskis pabrėžė, kad šiuo klausimu bus atsižvelgta į prezidento Gitano Nausėdos nuomonę. „Dėl Karoblio yra atskira kalba, čia yra labai svarbi prezidento nuomonė ir mes tikrai įsiklausome ir darysime tuos kompromisus, kuriuos prašys prezidentas“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasak jo, jei už krašto apsaugos ministeriją atsakingiems „tvarkiečiams“ netiks R. Karoblio kandidatūra, su jais teks persiderėti dėl atsakomybės sferų. „Prezidento nuomonė šitoje vietoje bus lemiama“, – patikino R. Karbauskis.

Vertindamas vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno šansus likti poste, R. Karbauskis teigė, kad ministeriją perėmusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija greičiausiai siūlys kitą kandidatą. „Tai yra sfera, kuri yra Lenkų rinkimų akcijos atsakomybės sfera ir pirmiausia su jais reikia derinti. Ar jie pasirinks dabartinį ministrą – aš abejočiau. Jie matyt siūlys savo ministrą“, – sakė R. Karbauskis.

Anksčiau trečiadienį S. Skvernelis taip pat teigė, kad atnaujintoje Vyriausybėje keisis daugiau nei vienas ministras. Tai reiškia, kad po įgaliojimų grąžinimo prezidentui Seime reikės balsuoti ne tik dėl S. Skvernelio paskyrimo premjeru, bet ir dėl Vyriausybės programos. Suderinęs su S. Skverneliu, atnaujintos Vyriausybės sudėtį turės patvirtinti prezidentas G. Nausėda.

Prieš kelias savaitės koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija. Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“. Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA