Gilėjant prarajai, V. Pranckietis su R. Karbauskiu ietis suremti gali Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Gilėjant prarajai, V. Pranckietis su R. Karbauskiu ietis suremti gali Kauno rajone

BNS 2019/07/17 15:50
R. Tenio nuotr.

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis sako neatmetantis galimybės 2020-aisiais kelti savo kandidatūrą į Seimą savarankiškai vienmandatėje apygardoje, kurioje kandidatuotų ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Aš ir dabar turėjau planą A, tai buvo mano vienmandatė apygarda, kurioje buvau išrinktas. Dar galėčiau eiti į vienmandatę apygardą, kur Ramūnas Karbauskis drįstų išsikelti save kandidatu. Ne specialiai, tiesiog pasirodyti prieš žmones, pasigalynėti“, – trečiadienį Žinių radijui teigė V. Pranckietis.

Jis pabrėžė, kad nepaisant konflikto su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku R. Karbauskiu, jis turi partijos Kauno skyriaus palaikymą, tačiau neatmeta galimybės ir trauktis iš partijos, jei jo elgesį imtų svarstyti partijos etikos sargai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad apie iššūkį jam Seimo rinkimuose prakalbusiam parlamento pirmininkui Viktorui Pranckiečiui būtų sunku laimėti juos savo apygardoje Kauno rajone.

„Pareiškimas toks – viešųjų ryšių akcija. Iš kitos pusės, suprantu: kandidatuoti Kauno rajone po tokio rezultato savivaldybių rinkimuose sunkoka, aišku, bus“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Kovą vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose „valstiečiai“ Kauno rajone gavo tris mandatus iš 27.

„Tai labai silpnas rezultatas ir gal jis į tai reaguoja, nes iš tiesų be partijos paramos, pačiam dalyvauti rinkimuose tikrai bus labai sunku“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis užsiminė, jog jeigu parlamento pirmininkas ir toliau laikysis pozicijos, kad esą iš posto yra verčiamas dėl asmeninio keršto, apie iššūkį rinkimuose gali pasvarstyti ir jis pats.

„Aš tikrai Kauno rajone neplanavau kandidatuoti, bet pagalvosiu. Jeigu iš tikrųjų tokiais nesąžiningais pareiškimais bus mėtomasi, jei ir toliau jis aiškins, kad tai mano valia, kad aš tai nutariau, ne partijos taryba, ne frakcija, tokiu atveju teks ir man pagalvoti, ar nereikėtų pakandidatuoti…“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis 2016 metais buvo išrinktas Kauno Šilainių vienmandatėje apygardoje.

V. Pranckietis išrinktas Kauno rajone esančioje Raudondvario apygardoje.

Nesutarimai tarp parlamento vadovo ir „valstiečių“ lyderio paaštrėjo, kai keturių partijų pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje numatyta Seimo pirmininko postą perleisti „socialdarbiečiams“, tačiau „valstiečių“ į parlamento vadovus deleguotas V. Pranckietis pats trauktis neketina ir ragina rengti balsavimą dėl nepasitikėjimo juo Seime.

Seimo pirmininkas mano, kad siekis jį pakeisti yra asmeninis R. Karbauskio kerštas. „Valstiečių“ lyderis atkerta, jog sprendimą dėl koalicijos sutarties patvirtino tiek partijos frakcija, tiek taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA