A. Veryga nebedalyvaus prezidento rinkimuose, „valstiečiai“ rems kitą kandidatą | Kas vyksta Kaune

A. Veryga nebedalyvaus prezidento rinkimuose, „valstiečiai“ rems kitą kandidatą

A. Veryga / R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Taryba priėmė sprendimą neskaldyti tradicinių vertybių rinkėjų balsų ir atsiima Aurelijaus Verygos kandidatūrą LR Prezidento rinkimuose, rašoma LVŽS pranešime.

Pasak partijos pirmininko Ramūno Karbauskio, partija priėmė tokį sprendimą, nes galvoja apie Lietuvos ateitį, kuri bus sėkminga, jei valstybei visuose sprendimų priėmimo lygmenyse daugiau nedalyvaus dabartinės valdančiosios daugumos atstovai, o valdžios vairą į savo rankas perims racionalūs, atsakingi, nesavanaudžiai ir už savo šalies interesus kovojantys politikai.

„Mes visada akcentavome, kad valdžia mums reikalinga ne dėl postų, o dėl to, kad tai yra instrumentas pasiekti žmones ir pateisinti jų lūkesčius į gerą, saugų ir orų gyvenimą. Todėl galvodami apie Prezidento rinkimus ir tai, kad jie turi pasibaigti tradicinių vertybių ir tikrų darbų Lietuvai pergale, privalome padaryti atitinkamą žingsnį – pasitraukti iš šių rinkimų“, – sako R. Karbauskis.

Jis teigia, kad Taryba įvertino viešosios nuomonės apklausų duomenis, kuriuose aiškiai matyti, jog LVŽS rėmėjų balsai pasiskirsto tarp Aurelijaus Verygos, Igno Vėgėlės ir Gitano Nausėdos.

„Gerbiame rinkėjų pasirinkimą ir suprantame, jog situacija klostosi taip, kad konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė nepateks į antrą turą, jei Ignas Vėgėlė surinks pakankamai balsų. Todėl būtinas Aurelijaus Verygos pasitraukimas iš rinkimų kampanijos“, – teigia R. Karbauskis.

Anot jo, jeigu situacija susiklostys taip, kad Ignas Vėgėlė pateks į antrą turą, tai bus geriausias ženklas valdantiesiems, kad jų politinė kryptis nepriimtina absoliučiai Lietuvos gyventojų daliai.

„Raginu ir kitus kandidatus į Prezidentus, kurie sakosi atstovausiantys tradicines vertybes, atsiimti savo kandidatūras ir sustiprinti I. Vėgėlės pozicijas“, – sako R. Karbauskis.

R. Karbauskis / DELFI nuotr.

Aurelijus Veryga dėkoja visiems, kurie palaikė jo kandidatūrą, parėmė parašu, dalyvavo susitikimuose.

„Esu visiems dėkingas ir žinau, kad kandidatūros atsiėmimas vardan bendro tikslo yra žingsnis į mūsų visų pergalę.

Ir man, ir mano kolegoms, Prezidento rinkimai yra labai atsakingas procesas, kuris drauge su dar dvejais rinkimais šiemet lems mūsų visų ateitį ir kryptį, kuria eis Lietuva“, – sako A. Veryga, kuris vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatė per 36 tūkst. parašų, t.y. 16 tūkst. daugiau, nei reikalinga, siekiant kandidatuoti LR Prezidento rinkimuose. Absoliuti dauguma parašų surinkta tiesiogiai bendraujant su žmonėmis.

A. Veryga kandidatuos  į Kauno merus
A. Veryga / R. Tenio nuotr.

Pasak R. Karbauskio, partijos Taryba kviečia Aurelijų Verygą vesti sąrašą į Europos Parlamento rinkimus. Jam siūlomas pirmasis numeris kandidatų į EP sąraše.

Sužinojęs, kad A. Veryga atsiėmė kandidatūrą, į LVŽS tarybą kreipėsi nepriklausomas kandidatas į LR Prezidentus I. Vėgėlė ir padėkojo už politiškai brandų žingsnį, kuriuo siekiama ne partinių ambicijų, o naudos visuomenei.

Jis taip pat pažadėjo, kad nenuvils LVŽS rėmėjų, kurie atiduos savo balsą, nes jo programiniai tikslai yra itin panašūs su Aurejaus Verygos bei jį parėmusios partijos numatytais darbais. I. Vėgėlė ypatingą dėmesį, kaip ir LVŽS, skirs realiam visuomenės įtraukimui į sprendimų priėmimą, politikų ir pareigūnų teisinės atsakomybės užtikrinimui, PVM tarifo būtiniausiems maisto produktams sumažinimui, regionų gydymo ir švietimo įstaigų išsaugojimui, mokestinių lengvatų daugiavaikėms šeimoms teikimui, žemdirbių klausimų sprendimui ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA