Negavę atsakymo dėl nusekusios Neries, situaciją aiškinsis akis į akį | Kas vyksta Kaune

Negavę atsakymo dėl nusekusios Neries, situaciją aiškinsis akis į akį

BNS 2019/07/16 09:23
Roko Tenio nuotr.

Antradienį aplinkos ministras Kęstutis Mažeika aptars Neries vandiens lygį su Baltarusijos ambasados atstovais.

Kaip BNS informavo ministro atstovas Justas Jaskonis, ministerija iki šiol iš Baltarusijos nesulaukė oficialaus atsakymo po liepos pradžioje išsiųsto kreipimosi dėl vandens lygio Neryje.

„Kadangi dar nesame gavę oficialaus atsakymo iš baltarusių kolegų į paklausimą, antradienį planuojamas susitikimas su Baltarusijos diplomatais, kad pateiktų informaciją apie vandens debeto situaciją Neries upės aukštupyje Baltarusijos pusėje“, – teigė ministro atstovas.

Baltarusijos gamtos išteklių ir aplinkos apsaugos ministerijai išsiųstame laiške K. Mažeika prašė padėti atstatyti dėl sausros kritiškai nukritusį vandens lygį.

Baltarusijos taip pat buvo klausiama, ar šalyje buvo vykdoma kokia nors veikla, dėl kurios, vyraujant sausringiems orams, vandens lygis galėjo kritiškai sumažėti.

Lietuvoje pirmadienį buvo atšaukta liepos pradžioje nacionaliniu mastu paskelbta hidrologinė sausra, tačiau vandens lygis Neryje vis dar išlieka kritinis.

Anot hidrometeorologų, Neryje ties Buivydžiais ir Vilniumi vandens debitas mažesnis už gamtosauginį, o Jonavoje – artimas gamtosauginiam.

Teigiama, kad artimiausiu metu pranešamas lietus situacijos iš esmės nepakeis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA