Žiauriai sumuštos jurbarkietės istorija: mergina jau gali duoti parodymus | Kas vyksta Kaune

Žiauriai sumuštos jurbarkietės istorija: mergina jau gali duoti parodymus

delfi.lt 2019/07/16 19:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

17-etė jurbarkietė, kuri gegužės pabaigoje kaimo turizmo sodyboje buvo žiauriai sumušta, jau gali būti apklausta. Tokią išvadą daro merginos ir jos šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

„Mergina jau gali kalbėti, todėl nebelieka kliūčių jos apklausai“, – DELFI antradienį teigė M. Vasiliauskas.

Antradienį mergina dar kartą apsilankė Kauno klinikose, kur medikai įvertins, kaip pacientė sveiksta po patirtų sužalojimų.

Smurto protrūkis

Mergina gegužės 26-osios naktį buvo žiauriai sumušta, o vėliau ją bandyta išžaginti. Mergina netrukus buvo pristatyta į Kauno klinikas.

Čia jai buvo atlikta gana sudėtinga, tris valandas trukusi žandikaulio operacija. Medikai metalo plokštelėmis dviejuose vietose sutvirtino lūžusį žandikaulį.

„Apatinis žandikaulis buvo lūžęs dviejose vietose – tai išskirtinis atvejis, nes dvigubas apatinio žandikaulio lūžis yra gana retas atvejis. Kai ji pateko į klinikas, ji pateko į vaikų reanimaciją. Jos būklė buvo sekama bei atėjus tinkamam laikui atlikta operacija. Operacija pavyko labai gerai. Pjūvių veide nebuvo, tai randų veide nebus. Šiuo metu papildomai jokių operacijų neplanuojama. Tikiuosi, kad jų ir neprireiks. Ar bus pasekmių priklausys nuo to, kaip gis kaulai. Aš manau, kad viskas bus gerai ir plastinių operacijų neprireiks“, – teigė merginą klinikose gydęs Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.

Po smūgių krušos mergina neteko vieno danties, jį atstatyti planuojama po pusės metų. Dar keli buvo išjudinti iš savo vietų, tačiau medikai nustatė, kad jie sugis ir toliau atliks savo funkciją.

Teismo medicinos ekspertai merginai konstatavo nesunkų sveiktos sutrikdymą, tačiau šis sprendimas dar gali keistis. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą (BK 138 straipsnis) gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tiesa, M. Vasiliauskui didžiausią nerimą kelia merginos psichologinė būklė.

„Psichologai dirba iki šiol. Merginos psichologinė būklė dar tikrai nėra gera“, – teigė M. Vasiliauskas.

Šventė baigėsi žiauriu nusikaltimu

DELFI primena, kad gegužės 25-ąją 10-ą klasę baigiantys moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje. Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo.

Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos.

Galiausiai gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.

„Buvo apklausta apie 15-16 asmenų, kurie gali turėti reikšmingos informacijos“, – teigė M. Vasiliauskas.

Nors mergina kol kas ikiteisminiame tyrime dar neapklausta ji jau anksčiau patvirtino, kad įtariamasis nustatytas teisingai.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA