Senjorams automobilių vairuotojams – naujas siūlymas | Kas vyksta Kaune

Senjorams automobilių vairuotojams – naujas siūlymas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ne taip toli Kauno apskrities plytinčio Alytaus miesto politikas iškėlė idėją, kad senjorai vairuotojai savo automobilius turėtų paženklinti rudos spalvos klevo lapo ženklu. Panašu, kad pasiūlymas plūstelėjo į platesnius Lietuvos vandenis, nors lygių galimybių kontrolieriai primena, kad amžius savaime negali būti kriterijus tokiai idėjai pagrįsti.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Alytaus miesto savivaldybės tarybos ir miesto Saugaus eismo komisijos nario Sauliaus Janulevičiaus nuomone, kiti vairuotojai, išvydę rudos spalvos klevo lapo ženklą, galėtų atpažinti automobilius, kuriuos vairuoja senjorai, ir būti atidesni dėl didesnės avarijų tikimybės.

Rudas klevo lapas / „Facebook“ nuotr.

Visgi garbaus amžiaus vairuotojai tokius pasiūlymus vadina diskriminacija dėl amžiaus, o draudikai ir policininkai pabrėžia, kad pagal avaringumo lygį vyresnio amžiaus vairuotojai nėra pirmaujanti grupė.

„Vyresnių žmonių vairuojamų automobilių žymėjimas kaip priemonė dėl saugaus eismo yra labai abejotina, nes nėra jokių objektyvių duomenų, preziumuojančių, kad vyresnis amžius yra susijęs su nesaugiu eismu ar pavojingu vairavimu“, – teigia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus vedėja Mintautė Jurkutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA