Senasis Kaunas: miesto valdybos meilė ožkoms | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: miesto valdybos meilė ožkoms

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Lapkričio 21-ąją 1920-aisiais „Lietuva“ išspausdino tekstą apie Kauno miesto valdybą ir… ožkas.

„Keistas sutaikinimas: taip aukštos miesto įstaigos ir taip visų paniekinto gyvulėlio – oškos. Tačiau esama tvirto pagrindo tokiam artimumui. Kauno miesto valdyba ar del didelės simpatijos, o gal reikalui esant užleido tam raguotam gyvulėliui visus miesto skverus ir sodus, visus mūsų krašto ir užsienio čia pergabentus medelius. Tose vietose, kur daugiausia žmonių vaikščioja: prie Viešosios Aikštės, Laisvės Alėjos, prie skvero ties miesto sodu, Vytauto kalne, – visi medeliai oškų nugraužti. Eini pro šalį to reginio ir manai sau, kaip tie miesto šeimininkai yra beširdžiai ir nesigaili tų medelių, kurie taip dideliu rūpesniu buvo pasodinti, auginti ir prižiūrėti.

Medelių vaisinimas mieste tarp akmenų reikalingas didelio darbo. Prieš karą buvo tam tikra draugija medeliams veisti ir jiems globoti. O dabar visą šitą ilgų metų tos draugijos darbą miesto valdybos apsileidimu vieną dieną miesto oškos niekais nuvarė. Griežtesnė ranka čia turėtų įsikišti į Kauno miesto savivaldybės teises ir pareigas ir apginti mūsų laikinosios sostinės garbę, nesakysiu nuo oškų, bet nuo tų žmonių, kurie perdidelių teisių duoda tam neprotingam padarui… “

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA