Patyrę organizatoriai pataria kalėdinį įmonės renginį planuoti jau dabar | Kas vyksta Kaune

Patyrę organizatoriai pataria kalėdinį įmonės renginį planuoti jau dabar

Organizatorių nuotr.

Artėjančios gražiausios metų šventės dažną užklumpa „netikėtai“, nes užuot iš anksto viską suplanavę ir apgalvoję, atidedame viską paskutinei minutei. Ypač svarbu kuo anksčiau pradėti galvoti apie šventinius vakarėlius įmonės darbuotojams, kol dar yra laisvų erdvių, o per šventes be poilsio dirbantys atlikėjai, renginių vedėjai, dar turi vieną kitą tarpelį savo darbotvarkėje.

[galerija kiek=”4″]

Kaip tinkamai suplanuoti įmonės renginį

Netoli Kauno senamiesčio, Jonavos gatvėje įsikūręs klubas „Orixo“ veikia vos vienerius metus, tačiau jau spėjo įgyti gerą vardą tarp kokybiškus ir profesionalius renginius vertinančių kauniečių. Kiekvieną savaitę klube vyksta du – trys renginiai, skirti visiems, o kitomis savaitės dienomis organizuojamos uždaros šventės. Kadangi Kaune daug žmonių talpinančių erdvių ne tiek ir daug, iki 300 svečių talpinantis klubas kalėdiniu laikotarpiu surengs įsimintinus renginius ne vienai Kauno įmonei.

Tačiau tam, kad renginys taptų išties kokybišku, svarbu ne tik išsirinkti gerą vietą, bet ir apgalvoti renginio formatą, atlikėjus, techninio įgyvendinimo galimybes bei kitas detales, į kurias ne visuomet atkreipiamas dėmesys. „Orixo“ klubo atstovė Monika Žulytė sutiko pasidalinti patarimais, į ką derėtų atkreipti dėmesį prieš organizuojant įmonės vakarėlį.

Pasak Monikos Žulytės, renginius užsakančių klientų būna įvairių – vieni tiksliai žino, koks turėtų būti būsimas renginys, kiti tikslios vizijos neturi. Moteris atkreipia dėmesį, kad prieš pradedant planuoti renginį svarbiausia suprasti, kiek ir kokių susirinks žmonių. Tad labai svarbu pažinoti savo darbuotojus, įsivertinti jų amžių, pomėgius, iš anksto nuspręsti, ar vakarėlis vyks tik darbuotojams, ar darbuotojai bus kviečiami su antrąja puse. Svarbu, ar kolektyvas labiau vyriškas, ar moteriškas, kokia įmonės veiklos sritis arba galbūt įmonės darbuotojus vienija kažkoks užsiėmimas, hobis.

„Pavyzdžiui, turėjome renginį, kuris buvo skirtas medžioklei. Pradžioje pasitikome darbuotojus su gėrimais, vėliau vyko jų pačių suplanuota teminė programa, o iš mūsų reikėjo aptarnavimo ir techninės pagalbos su multimedija, apšvietimu, garsu“, – pasakojo M. Žulytė. Jos manymu, prieš organizuojant renginį svarbu išsiaiškinti ir darbuotojų lūkesčius bei norus. Ar jie nori pasyvios programos, o gal būtų linkę patys įsitraukti, ruošti savo programą, taip pat gaima organizuoti įvairius žaidimus, viktorinas.

Visos paslaugos vienoje vietoje

Pasak M. Žulytės, dažnai įmonių vadovai neturi laiko sugalvoti, kokio renginio reikia jų darbuotojams ir patiki šį darbą profesionalams. Jiems pakanka užsakyti vietą, kurioje vyks renginys ir susiderinti meniu. Pačiu renginiu pasirūpina organizatoriai. „Turime didelę renginių organizavimo patirtį, tikrai galime sugalvoti ir renginio idėją, temą, surasti tinkamus vedėjus, atlikėjus, prigalvoti kitų atrakcijų“, – sakė ji.

Kad renginys taptų įsimintinu ne mažiau svarbi ir techninė įgyvendinimo pusė. Dažniausiai renginiams pradžioje pasirenkama erdvė, o tik po to pradedama galvoti, kas įgyvendins programą bei ją aptarnaus, tada biudžetas išauga, tenka samdyti papildomus paslaugų tiekėjus. „Orixo“ klubas siūlo pilną renginio aptarnavimo komplektą: nuo maitinimo iki garso, apšvietimo, multimedijos. „Galime pasiūlyti ir kitų sprendimų, kurie įmonės renginį pavers kitokiu. Pavyzdžiui, vietoje scenos pastatyti podiumą, arba vietoje koncerto surengti protmūšį, kuriam parengsime klausimus, susijusius su įmonės veikla, istorija“, – pasakojo M. Žulytė. Klube įrengta foto sienelė, galimas renginio filmavimas ir sumontavimas, galima pagal sumanymą papuošti salę ar net pagaminti specialias renginio dekoracijas.

Atlikėjai ir vedėjai užsakyti iš anksto

M. Žulytė atkreipė dėmesį ir į vieną nemalonų niuansą, kuris gali gerokai apkartinti šventinę nuotaiką. „Kuo vėliau pradėsite planuoti savo renginį, tuo mažesnė tikimybė, kad jus lydės sėkmė. Pirmiausia susidursite, kad jūsų pageidaujama data nebėra laisvų vietų klubuose, ypač jeigu šventė planuojama gruodžio mėnesį, prieš Kalėdas. Tad teks datą derinti prie dienos, kuomet gausite pageidaujamą erdvę. Antra bėda – renginių vedėjas ir atlikėjai. Jie dažnai būna užsakyti labai iš anksto – net vasarą. Tad norėsite vienokios programos, bet kuo vėliau kreipsitės, tuo didesnė tikimybė, kad gausite visai ką kitą“, – teigė ji.

Uždari renginių įmonėms ir privatiems asmenims yra viena iš klubas „Orixo“ siūlomų paslaugų. Klubo įkūrėjai turi itin didelę muzikos ir kitų scenos renginių organizavimo patirtį, todėl garantuoja profesionalias paslaugas ir jaukią atmosferą šventėms, kuriose gali dalyvauti net keli šimtai žmonių.

Daugiau informacijos čia.

Klubas „ORIXO“, Jonavos g. 40, Kaunas, tel. 8 658 9090, el.p. info@orixo.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA