Iš Vienybės aikštės per miestą patraukė tūkstantinė besišypsančiųjų kolona | Kas vyksta Kaune

Iš Vienybės aikštės per miestą patraukė tūkstantinė besišypsančiųjų kolona

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Gera, kaip gera, šitiek turėti draugų”, – Vienybės aikštėje džiugiomis dainomis šventinėje eisenoje mokslo bičiulius pasitiko Lietuvos sporto universiteto studentai. 

[galerija kiek=”20″]

Prieš vidurdienį iš aikštės link Kauno arkikatedros bazilikos pajudėjo Kaune veikiančių universitetų ir mokyklų bendruomenė. Vieni draugų būryje plačiai šypsojosi, o atvykusieji po vieną atrodė kiek sunerimę ir pasimetę, tačiau vos užgrojus šventiniam maršui – visi kaip vienis patraukė per miesto gatves į Senamiestį, pranešdami miestiečiams džiugią žinią: mokslo metai – startavo!

Kalbinti eisenos dalyviai atviravo besidžiaugiantys mokslo ir žinių švente ir tikino dalyvausiantys kitose šventės dalyse: pamaldose, šventiniame piknike Nemuno saloje, vakariniame koncerte prie Pilies bei kitur.

Plačiai besišypsanti Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto prodekanė Kristina Daubarytė pasakojo, kad kiekviena rugsėjo pirmoji jai ypatinga šventė: „Rugsėjį pasitikau džiugiomis nuotaikomis, tai daug žadanti pradžia. Pokyčiai ir akademijoje, atsirado naujų studijų programų: interjero dizainas, dailės terapija, visad smalsu, kas jas pasirinko. Neabejoju, šiandien visiems studentams ir mokiniams didžiulė šventė, o kaip bus rytoj – sunku pasakyti”, – šypsodamasi kalbėjo K. Daubarytė.

Jos teigimu, universitetas yra tiltas, kuriuo eina studentai: „Mokymo įstaiga gali suteikti daugiausiai žinių, praktikos, bet jei studentas nenorės mokytis, o tik studentauti, rezultatai nebus patys geriausi. Motyvuoti gali noras tapti pačiu geriausiu savo srityje”, – mano K. Daubarytė.

Studentai ir moksleiviai

Pirmakursė Selvina iš Kauno rajono, pradėjusi studijuoti taikomąją chemiją KTU, pasakojo esanti kiek pasimetusi, mat neranda savo fakulteto, tačiau nuotaika gera. „Nauja viskas, iškart pasijuto, kad kitaip, nei mokykloje. Pati tik eisenoje dalyvausiu, paskui vyksiu pas tėvus”, – kalbėjo pirmakursė.

Pirmakursiai Benediktas ir Mantas atviravo mokslų nelaukiantys: „Pripratome poilsiauti, o dabar vėl reikės krimsti mokslus, bus sunku, bet įdomu.”

KTU gimnazijos trečiokai Neringa, Akvilė, Lukas ir Ieva pasakojo rugsėjį pasitinkantys laimingi: „Labiausiai džiugina draugai, po eisenos keliausime kartu švęsti, surengsime maisto puotą”, – kalbėjo jaunuoliai.

Moksleivis Titas Vizgirda taip pat švęs su draugais, – pavakaros kavinėje. Vaikinas atskleidė šiandien į šventę kėlęsis net su penkiais žadintuvais: „O kaip kitaip, juk vėl rugsėjis, anksti keltis!”.

Treniravimo sistemas Lietuvos sporto universitete studijuojanti Monika pasakojo, kad eisena yra bene gražiausia, iškilmingiausia šventės dalis. „Smagu čia dalyvauti, nuotaika šventiška, vėliau su draugais važiuosime švęsti kartu, žinoma, laukiu paskaitų, studentavimas – pats geriausias gyvenimo etapas”, – įsitikinusi Monika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA