Kauno miestą džiugins „informatiškiausias” studentų festivalis | Kas vyksta Kaune

Kauno miestą džiugins „informatiškiausias” studentų festivalis

Organizatorių nuotr.

Balandžio 15-24 d. jau 16-ąjį kartą vyks informatiškiausias studentų festivalis „InfoShow”. Renginys suvienija įvairias informacinių technologijų šakas, muziką, vaizdo žaidimus, japonų kultūrą ir kitas pramogas.

Festivalio renginiai – neįkainojama patirtis kiekvienam dalyviui. Visi galės atrasti tai, ko ieško. Pavyzdžiui, kompiuterinių žaidimų fanatikai galės išbandyti savo įgūdžius 15-17 dienomis Kauno sporto halėje vyksiančiame „Lan Party“. Pernai šis renginys sulaukė didelio susidomėjimo ne tik iš Lietuvos žaidėjų, bet pritraukė ir svečius iš kaimyninių šalių. InfoShow Lan Party 2015 metu taip pat fiksuotas Lietuvos rekordas, kurį renginio organizatoriai tikisi pagerinti šiais metais.

„Praeito renginio metu supratome, kad tikrai kur turime tobulėti. Todėl 2015 metų rudenį vykome pasižiūrėti į patį didžiausią pasaulyje tokio tipo renginį – DreamHack Winter 2015. Iš ten parsivežėme keletą naujų idėjų, kurios tikimės ne tik pagerins renginio kokybę, bet leis sutalpinti dar daugiau žaidėjų. Džiaugiamės, kad tokie renginiai Lietuvoje po truputį sulaukia vis daugiau pasisekimo. Aišku palyginus su užsienyje vykstančiais „Lan Party“ renginiais, dar turime kur augti. Taip pat norėčiau priminti, kad geriausi žaidėjai „InfoShow Lan Party 2016“ metu pasidalins per 10000 eurų siekiantį prizinį fondą“ –  pasakojo renginio organizatoriai.

Japonų kultūros gerbėjai kviečiami apsilankyti 22-24 dienomis Romuvos kino teatre vyksiančiame renginyje „Anime nights“ ir sudalyvauti „cosplay“ pasirodymo bei foto konkursuose. „Barų vakaras“, kuris vyks balandžio 21 dieną, kviečia jus apsilankyti įdomiausiuose Kauno miesto baruose ir pasiklausyti įvairių muzikos žanrų, nuo energingų gitarų rifų iki šokti verčiančių melodijų sukurtų DJ pultu. Taip pat nepamirškime „InfoTroleibuso“, kuris viso renginio metu suks ratus apie Laisvės alėją, kviesdamas dalyvius greičiau nuvykti iki kito baro nuotaikingu muzikos ritmu.

„Šis festivalis jau muša rekordus savo mastu, pritraukia dalyvius ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Kadangi jis plataus spektro ir siūlo įvairaus pobūdžio renginius, tinka kiekvienam, o informatikams tiesiog garbės reikalas jame sudalyvauti!“, – atvirauja renginio koordinatorius Andrius Grumadas. Praėjusių metų dalyviai taip pat dalinasi įspūdžiais: „Labai patinka, kad šio renginio metu vyksta ir konferencijos aktualiomis temomis. Svetainių kūrimas buvo viena iš temų, kuri mane labai domino. Džiaugiuosi, kad sudalyvavau konferencijoje, nes gavau tikrai nemažai naudingos informacijos“.

Festivalis siūlo ne tik pramoginius renginius, bet ir nemokamas konferencijas aktualiomis informacinių technologijų temomis, kūrybines dirbtuves, burbulinio futbolo varžybas „Infobolas“, bei kačių filmukų konkursą „Kačiukai“.  Susitiksime „InfoShow 2016“!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA