LKL grandų mūšyje Kauno „Žalgiris” suklupo prieš „Lietuvos rytą” | Kas vyksta Kaune

LKL grandų mūšyje Kauno „Žalgiris” suklupo prieš „Lietuvos rytą”

Asociatyvi/DELFI nuotr.

Sekmadienio vakarą trečią kartą šiame sezone „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse susitiko Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Šį kartą LKL grandų dvikova vyko pilnutėlėje „Siemens” arenoje Vilniuje. „Žalgiriui” pergalės iškovoti nepavyko ir kauniečiai pralošė rezultatu 72:78.

Rungtynių pradžioje po kelių nesėkmingų išpuolių Lietuvos čempionų taškų sąskaitą atidarė tritaškį smeigęs Renaldas Seibutis, po Pauliaus Jankūno bloko į greitą puolimą rezultatyviai nubėgo Mantas Kalnietis – 5:7. Šaltakaujiškai baudas sumetė komandos kapitonas P.Jankūnas, gražiai prasiveržimą užbaigė Edgaras Ulanovas, tačiau taikliai tritaškius šaudė Adas Juškevičius (9:13). Tikslų M.Kalniečio perdavimą įspūdingu dėjimu su pražanga įtvirtino E.Ulanovas, blokais varžovus baudė Ianas Vougioukas – 13:15. Vilniečiai toliau neklydo mesdami iš toli, svečių puolimas strigo, tad pirmą ketvirtį laimėjo sostinės krepšininkai – 14:21.

Antrajame kėlinyje įsibėgėjusio Olivier Hanlano nesustabdė ir pražanga, nugara užtikrintai sužaidė I.Vougioukas, o netaiklų komandos draugo metimą taisė Brockas Motumas – 21:25. I.Vougioukas į statistikos protokolą įpaišė jau trečią bloką, tačiau žalgiriečių puolimas buvo bedantis ir „Lietuvos rytas“ vėl pabandė atitrūkti (21:30). Užsitęsusią tylą nutraukė prie baudų metimų linijos stoję P.Jankūnas ir E.Ulanovas, keturis taškus surinko I.Vougioukas – 28:37. Per likusį laiką iniciatyvos ėmėsi P.Jankūnas, bet pirmaudami į pertrauką, susikrovę dviženklį pranašumą, išėjo varžovai – 31:42.

Trečią kėlinį pradėjo graži ataka, kurios smaigalyje atsidūrė perdavimą atlikęs Lukas Lekavičius ir tritaškį įskraidinęs E.Ulanovas – 34:42. Tiesa, netrukus trečią ir ketvirtą savo tritaškį smeigė A.Juškevičius (34:48). „Lietuvos rytui“ nubrėžus naują rekordinės persvaros ribą (34:40), progas išnaudojo I.Vougioukas ir P.Jankūnas, o puikiai atidirbus gynyboje taškus įsirašė ir šeimininkų minutės pertraukėlę išprovokavo O.Hanlanas – 41:50. Po jos vilniečiai staigiai susigrąžino saugesnį pranašumą (41:55). Nors baudas sumetė O.Hanlanas, varžovai tiesiog pavyzdingai šaudė iš toli ir skirtumas tarp komandų šoktelėjo iki septyniolikos – 43:60. Prieš lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečių padėtį gerino keturis taškus pelnęs M.Kalnietis ir iš vidutinio nuotolio taikliai krepšį atakavęs P.Jankūnas – 49:60.

Lemiamame ketvirtyje „Žalgiris“ atrado savyje jėgų ir įpusėjus kėliniui skirtumas ištirpo iki septynių taškų (55:62). Likus žaisti 29 sekundes Paulius Jankūnas dar labiau priartino „Žalgirį“ prie varžovų (67:72). Vis dėlto tai buvo viskas, ką žalgiriečiams pavyko padaryti – vilniečiai užtikrintai sužaidė mačo pabaigą ir iškovojo pergalę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA