Siūlo apriboti bepiločių orlaivių skraidymo teritorijas | Kas vyksta Kaune

Siūlo apriboti bepiločių orlaivių skraidymo teritorijas

BNS 2015/07/15 14:16
R.Tenio nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas trečiadienį kreipėsi į Savivaldybių asociaciją, ragindamas visas Lietuvos savivaldybes nustatyti zonas, virš kurių negalėtų skraidyti bepiločiai orlaiviai.

„Šiandien jau girdime ne vieną atvejį, kai bepiločiai orlaiviai, liaudyje vadinami tiesiog dronais, skraido virš svarbių valstybinių pastatų, įkalinimo vietų ar tankiai apgyvendintų teritorijų. Tai kelia susirūpinimą, nes tokie prietaisai gali būti pasitelkiami žvalgybos tikslams, nelegaliai veiklai ar nusikaltimams, (…) todėl reikia bent minimaliai apriboti dronų skraidymo zonas, nustatyti objektus, virš kurių dronai skraidyti negalėtų”, – pranešime spaudai teigė A. Paulauskas.

Bepiločių orlaivių naudojimas yra reglamentuotas pirmadienį patvirtintose bepiločių orlaivių naudojimo taisyklėse. Pagal šias taisykles, kiekviena savivaldybė turi teisę leisti ar neleisti bepiločių orlaivių skrydžių vykdymą.

Jos taip pat numato, kad virš tankiai apgyvendintų teritorijų bus galima skraidyti tik sertifikuotiems ūkinę, komercinę ar kitą specialią veiklą vykdantiems orlaiviams, nuotoliniu būdu valdomiems patyrusių pilotų.

Taisyklėse rašoma, kad išimtys, leidžiančios skraidyti bepiločiais orlaiviais urbanizuotose teritorijose, bus suteikiamos tik tam tikrai daliai asmenų. Iki šiol dėl išimčių galėdavo kreiptis bet kas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA