D.Grybauskaitė naujajam arkivyskupui palinkėjo išlikti moraliniu pavyzdžiu | Kas vyksta Kaune

D.Grybauskaitė naujajam arkivyskupui palinkėjo išlikti moraliniu pavyzdžiu

BNS 2015/07/11 14:55

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį Kauno arkikatedroje bazilikoje dalyvaudama naujojo arkivyskupo metropolito Liongino Virbalo ingrese sakė, jog tikisi progresyvumo iš naujojo hierarcho.

„Bažnyčia turi tarnauti Dievui ir, svarbiausia, žmogui. Tokia ir valstybės funkcija. Todėl labai tikiuosi, kad naujasis hierarchas bus progresyvus, modernus, veržlus“, – šeštadienį Kaune sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė tikisi, kad L.Virbalas bus moraliniu pavyzdžiu.

„Tikiuosi, kad šis arkivyskupas tikrai supras ir mūsų žmones, ir mūsų lūkesčius ir galės būti pavyzdžiu ir moraliniu, ir mokės išgirsti, užjausti ir padėti kiekvienam, kam to reikės“, – teigė prezidentė.

Kaune šeštadienį įvyko naujojo arkivyskupo pareigų užėmimo iškilmės – ingresas.

Iki šiol Panevėžio vyskupijai vadovavęs L.Virbalas šias Kauno arkivyskupo pareigas perėmė iš Sigito Tamkevičiaus, kuris Kauno arkivyskupijai vadovavo nuo 1996 metų. 76 metų dvasininkas pareigas palieka laikydamasis Kanonų teisės kodekso, kuriame nurodoma, kad 75 metų amžiaus  vyskupai yra raginami įteikti atsistatydinimo raštą.

Popiežius S.Tamkevičiaus atsistatydinimo prašymą popiežius patenkino birželio 11 dieną.

Be šalie prezidentės Dalios Grybauskaitės iškilmingoje arkivyskupo įžengimo į arkikatedrą šventėje dalyvavo ir prof. Vytautas Lansbergis, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA