Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja apie „Žaibo kirtį“ | Kas vyksta Kaune

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja apie „Žaibo kirtį“

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pranešė, kad jo mobilųjį telefoną pasiekė žinutė, informuojanti apie karines pratybas, kurios vyks Kauno, Alytaus ir Vilniaus apskrityse.

„Žaibo kirtyje“ dalyvauja beveik visos LK pajėgos, Krašto apsaugos, vidaus reikalų, sveikatos apsaugos ministerijų atstovai, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, policijos, viešojo saugumo tarnybos, valstybės sienos apsaugos vienetai, savivaldybės, mobilizacijos departamentas, karo prievolės komplektavimo skyriai, vadovybės apsaugos departamentas, Lietuvos šaulių sąjungas ir daugelis kitų.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse GRP, TMU ir VRM vienetai vykdys antiteroristines ir įkaitų išlaisvinimo operacijas.

Pratybose treniruojamasi kaip greitai ir efektyviai VRM institucijos gali pasitelkti LK GRP. Veikiant kartu (VRM ir LK) ginkluotos diversinės grupuotės neutralizuojamos nedelsiant maksimaliai apsaugojant civilius gyventojus ir jų turtą.

Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus siekiama patikrinti Lietuvos kariuomenės mobilizacinės sistemos bei kibernetinio saugumo veikimo principus.

Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės apskrityse bus patikrinta LK personalo rezervo mobilizavimo sistema. Privalomąją pradinę karo tarnybą atlikę prievolininkai ir atsargos kariai bus šaukiami į karo prievolės ir komplektavimo skyrių įsteigtus šaukimo punktus patikrinti tinkamumą privalomajai karo tarnybai dalinės mobilizacijos paskelbimo atveju.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA