Jau rytoj į gatves išriedės naujieji autobusai | Kas vyksta Kaune

Jau rytoj į gatves išriedės naujieji autobusai

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo, jog Kauno gatvėse naujųjų autobusų kol kas nesimato. Pasidomėjome ir sulaukėme įdomaus atsakymo – autobusai į miesto gatves išriedės jau rytoj.

Prieš mėnesį už Ispanijai parduotus Lietuvos taršos leidimus buvo nupirkti 93 nauji autobusai. Aplinkos ministerija Kaunui skyrė 15 transporto priemonių, tačiau miesto gatvėse autobusai iki šios dienos nevažiavo.

Kadangi miestui dovanojo naujus autobusus, reikėjo sutvarkyti visus reikiamus dokumentus. Taip pat laiką gaišino ir derybos su gamintojais. Buvo siekiama, jog į gatves autobusais išvažiuotų tik tada, kai bus užtikrinta tolimesnės eksploatavimo sąlygos.

„Mes autobusus užregistravome greitai, tačiau dar prieš pradedant važiuoti reikėjo visas detales susitarti su gamintojais. Buvo derinama, kas remontuos ir keis detales“ – kalbėjo įmonės „Kauno autobusai“ Keleivių vežimo tarnybos vadovas Rimas Stankaitis.

Tiesa, rytoj gatvėse pasirodys tik dalis autobusų. Kitas transporto priemones planuojama į gatves išleisti iki rudens pradžios. Kol kas Kauno gatvėmis riedės tik gamtines dujas naudojantys naujieji autobusai. Hibridinio autobuso, varomo suspaustomis dujomis ir elektra, dar teks palaukti.

„Dabar yra derinama su gamintojais iš Ispanijos dėl pilno sutarties išpildymo, nes šiuo metu hibridiniame autobuse palikta daugiausiai klaidų. Šis autobusas į gatves išvažiuos paskutinis“ – dėstė R. Stankaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA