“Apocalyptica” siautėjo Kaune – Kas vyksta Kaune

“Apocalyptica” siautėjo Kaune

Koncerto, kurį penktadienio vakarą surengė Suomijos grupė „Apocalyptica” ir kartu į koncertinį turą leidęsi kamerinio orkestro „Avanti!“ nariai, kitaip nei siautėjimu nepavadinsi. Tie, kas mėgsta sunkųjį roką, „Žalgirio” arenoje Kaune išgirdo vieną geriausių pavyzdžių, kaip jį galima suderinti su klasikine muzika.

„Apocalyptica” nariai, kaip ir juos lydėję prestižinio orkestro muzikantai, pasižymėjo ypatingu punktualumu. Todėl pasirodymas laikinojoje sostinėje prasidėjo beveik tuo metu, kaip nurodyta bilietuose.

Scena sukomponuota taip, kad joje vienu metu tilpo dešimtys muzikantų, tačiau ji kūrė ne grandiozinės, o jaukios ir artimos publikai įspūdį.

Scenos pabaigoje buvo pagaminta ir didžiulė iliustracija ant audinio, vaizdavusi pagrindinį „Apocalyptica” „ginklą” – violončeles.

Muzikantai kėlė nemenkus reikalavimus ir garsui, ir šviesoms. Nors melodijos arenoje griaudėjoo, buvo ir tokių kūrinių, kurie reikalavo tylos bei atidos.

Po koncerto Kaune grupė iškart išvyks į Rygą. Muzikantų koncertų grafikas itin įtemptas.

Per savo karjerą grupė „Apocalyptica“ yra surengusi daugiau nei 1000 pasirodymų penkiasdešimtyje šalių, išleidusi 7 studijinius albumus, kuriuos pardavė didesniu nei 4 mln. tiražu. Kolektyvas dirbo su tokiais žinomais atlikėjais kaip Corey Tayloras („Slipknot“), Gavin Rossdalas („Bush“), Ville Valo („HIM“), Till Lindemannas („Rammstein“) ir kt. Muzikantai mėgstami už tai, kad sugeba meistriškai sulydyti klasikinę ir roko muziką. Kvarteto rankose instrumentai skamba tarsi solinės, akustinės ar gergždžiančios gitaros. Jos atlieka boso partijas, dunda kaip mušamieji ir net išgauna žmogaus balsą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA