Pilnoje „Žalgirio“ arenoje įvyko legendinės grupės „Hiperbolė“ koncertas: gerai žinomos dainos ir svečių pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Pilnoje „Žalgirio“ arenoje įvyko legendinės grupės „Hiperbolė“ koncertas: gerai žinomos dainos ir svečių pasirodymai

delfi.lt 2024/03/23 09:46
DELFI / A. Ufarto nuotr.

Kauno „Žalgirio“ areną sudrebino scenos vilkų, „Hiperbolės“ pasirodymas. Penktadienio vakarą čia plūdo minia legendinės grupės gerbėjų, pasiruošusių prisiminti ryškiausių hitų ir su trenksmu palydėti darbo savaitę.

Kaune grupės vyrai pratęsė savo 50-mečio koncertinį turą „Hiperbolės legendos“.

Gyvu skambesiu pasimėgauti atvykusią publiką garsieji rokeriai įaudrino nuo pirmųjų akordų. Skambėjo iki šių dienų klausytojų širdis užkariavę hitai: „Pamiršk mane“, „Išgalvotas gyvenimas“, „Aš dar dainuosiu“, „Laužai“ ir daugelis kitų.

„Vieni klausytojai prisimins, kaip šias dainas kartu su mumis dainavo koncertuose. Antriems jos primins jaunystės laikus. Na, o tretiems jos galbūt taps visiškai nauju atradimu.

Džiaugiamės, kad mūsų muzika iki šiol vienija didžiulį būrį įvairaus amžiaus klausytojų,“ – dar ruošdamiesi koncertams kalbėjo grupės „Hiperbolė“ atlikėjai.

1974 metais susibūrusio kolektyvo nariai pristato klasika tapusius kūrinius. Tad nenuostabu, kad tarp susirinkusiųjų vyrauja brandesnio amžiaus gerbėjai.

Šįkart koncerte mažiau vietos palikta šokiams prie scenos. Tačiau sėdimos vietos užpildytos gausiai.

Scenoje galima buvo išvysti legendinius Igorį Beriną, Viktorą Praprą bei Arvydą Šnarą.

Taip pat savo pasirodymais nustebino ir kviestinės žvaigždės – Mantas Jankavičius, Vilija Matačiūnaitė, Martynas Kavaliauskas bei Česlovas Gabalis.

DELFI / A. Ufarto nuotr.

Koncertas kauniečiams ir miesto svečiams – priešpaskutinis. Juos ant scenos dar galės išvysti šiauliečiai. Šiame mieste koncertas vyks po ilgesnės pertraukos – balandžio 19 d.

„Iš pradžių planavome pasirodyti trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, tačiau pamatę, kaip greitai tirpsta bilietai bei gavę ne vieną klausimą dėl pasirodymo Šiauliuose, priėmėme sprendimą 50-mečio koncertą surengti ir šiame mieste. Tad dabar bilietų visiems išsiilgusiems nostalgiško skambesio ir gyvo garso pasirodymų tikrai užteks“, – sako grupės nariai.

„Hiperbolės“ istorija prasidėjo 1974 m. pavasarį, kai Vilniaus inžinerinio statybų instituto studentams kilo idėja suburti fakulteto muzikantų grupę. Pirmieji kolektyvo pasirodymai vyko vietinėse diskotekose. Nepaisant tarybinės cenzūros ir kritikos, grupės muzikinis lygis kilo tarsi ant mielių ir neilgai trukus „Hiperbolė“ pasiekė savo populiarumo viršūnę.

„Tuomet buvo kitokie laikai – laukiniai. Išpopuliarėti tuo metu nebuvo taip lengva, kaip dabar. Tarybinis studentas negalėjo nešioti ilgų plaukų, mūvėti džinsų, groti gitara, tuo labiau, elektrine. Tačiau mumyse degė begalinė aistra dainuoti, kuri ir padėjo įveikti visas kliūtis,“ – prisiminimais dalijosi grupės „Hiperbolė“ nariai.

Per savo gyvavimo metus, grupė surengė daugybę koncertų, išleido ne vieną albumą ir pavergė minios gerbėjų širdis, kurios iki pat šių dienų su virpuliu kartoja hitais tapusių dainų žodžius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA