Kauno tarybos nariui V.Venslovui teismas leido pratęsti suėmimo terminą, jis lieka belangėje | Kas vyksta Kaune

Kauno tarybos nariui V.Venslovui teismas leido pratęsti suėmimo terminą, jis lieka belangėje

Luko Misiūno nuotr.

Kauno miesto tarybos narį socialdemokratą, frakcijos Kaune seniūną Valį Venslovą toliau laikys belangėje. Ketvirtadienio rytą Kauno apylinkės teisme pratęstas jo suėmimo terminas dar dešimčiai parų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Valentinas Alekna teigė, kad politikui pareikšta dar daugiau įtarimų, inkriminuojami papildomi epizodai dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Primename, kad savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Specialiųjų tyrimų tarnybos agentų sulaikytas darbo vietoje vasario 10-ąją. Sekančią dieną teismas jį leido suimti dešimčiai parų, o dabar terminas dar pratęstas. Jau anksčiau V.Venslovas buvo patekęs į STT akiratį, kai dirbo kitoje savivaldybės kontroliuojamoje įmonės „Kauno gatvių apšvietimas“.

Kaune jau seniai sklando gandai, kad miestą valdančios politinės partijos po kiekvienų rinkimų pasidalina savivaldybės kontroliuojamomis įmonėmis, o kai kurios tampa konkrečių partijos narių prieglaudomis suteikiant darbo vietas. Eiliniai darbuotojai tik skėsčioja pečiais, kokių nekompetetingų vadovų nurodymų jie turi klausytis. Kauno taryboje būta atvejų, kai dėl vienos ar kitos įmonės perėmimo ar naujo direktoriaus skyrimo vos negriūdavo valdančioji koalicija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA