Pažintis su keliautoja ir Lietuvos istorijos dokumentuotoja B.Valionyte (transliacijos vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Pažintis su keliautoja ir Lietuvos istorijos dokumentuotoja B.Valionyte (transliacijos vaizdo įrašas)

Birutės Valionytės nuotr.

Vasario 16-osios išvakarėse, šeštadienį, 5-tą vakaro, GALERIA URBANA kviečia susitikti su unikalia keliautoja ir Lietuvos istorijos dokumentuotoja Birute Valionyte. Trys didingi albumai apie LDK architektūrą Baltarusijos ir Ukrainos žemėse – veikia tarsi daiktinis įrodymas – akivaizdžiai, tiesiai ir įtaigiai.

Per dešimtmetį autorės surinkti faktai ir istorinė medžiaga, aplankyti ir nufotografuoti daugiau nei 500 rūmų, pilių ir tvirtovių, žyminčių Didžiosios Lietuvos gyvenimą ir kultūrą sugulė į tris solidžius (daugiau nei 600 psl.) albumus. Pirmasis ir antrasis skirtas lietuviškąjam paveldui Baltarusijos teritorijoje, trečiasis – Ukrainai, o ketvirtasis, kuris skaitytoją turėtų pasiekti dar šiemet, supažindins su lietuviškąja istorine architektūra Lenkijos ir Rusijos teritorijoje.

Signatarė supažindins kauniečius su ekspedicijų metu savo surinkta medžiaga, su unikaliais Didžiosios Lietuvos istorijos liudijimais ir kontraversijomis, su valstybės “dėmesiu” lietuviškąjam paveldui, pabirusiam toli už šiandieninės Lietuvos ribų.

Vakaro metu iš Birutės Valionytės rankų bus galima be antkainio įsigyti knygų “Didžioji Lietuva” II ir “Didžioji Lietuva” III.

GALERIA URBANA rasite Architektų namuose, Vilniaus gatvėje 22, susitikimą taip pat galėsite stebėti tiesiogiai ar vėliau peržiūrėti vaizdo įrašą per portalą „Kas vyksta Kaune”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA