Kauno policija šventiniu laikotarpiu linki „neatsipalaiduoti” per stipriai | Kas vyksta Kaune

Kauno policija šventiniu laikotarpiu linki „neatsipalaiduoti” per stipriai

Archyvo / E.Virkečio nuotr.

Šventiniu laikotarpiu, nuo gruodžio 24 iki sausio 1 dienos, Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, suaktyvinti teisės pažeidimų prevenciją, vykdys patruliavimą viešose erdvėse, numatomose žmonių susibūrimo vietose. Bus sustiprintas viešųjų vietų stebėjimas mieste įrengtomis vaizdo stebėjimo kameromis, fiksuojami daromi teisės pažeidimai.

Artėjant šventinėms dienoms, policija ragina išvykstančius iš namų gyventojus atidžiau pasirūpinti savo būsto saugumu: užrakinti duris, įjungti apsaugos priemones, paprašyti kaimynų, kad prižiūrėtų būstą. Pats laikas prisiminti saugios kaimynystės principus.

Prašome laikytis elementariausių saugumo reikalavimų: nevartokite alkoholio viešose vietose, jei esate neblaivus, neikite į viešą vietą, nes galite tapti nusikaltimo auka, kad būtumėte matomi tamsoje, prisisekite atšvaitą.

Svarbu žinoti, kad pirotechnikos priemones galima naudoti nuo 6 val. iki 22 val., išskyrus šventines dienas, ne arčiau kaip 30 metrų nuo darželių, mokymo įstaigų, ligoninių, bažnyčių.

Eismo dalyviams – tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems, primename: būkite atidūs, laikykitės Kelių eismo taisyklių ir policijos pareigūnų reikalavimų.

Kauno pareigūnai žada vykdyti ir policines priemones neblaiviems vairuotojams nustatyti.

Informuojama, kad Naujųjų metų išvakarėse nuo 22 val. bus uždarytas transporto priemonių eismas Rotušės aikštėje. Pareigūnai primena gyventojams, kad į šventę geriausia vykti visuomeniniu transportu. Siekiant išvengti spūsčių, į Rotušės aikštę galima patekti ne tik iš Vilniaus ir M. Valančiaus gatvių, bet ir iš Aleksoto, Muitinės ir A. Jakšto gatvių.

Kauno apskrities policija linki miesto gyventojams ir svečiams saugių bei gražių švenčių!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA