Apie A.Kaušpėdo „Antišką” – penktadienio vakarą tiesiogiai per „Kas vyksta Kaune” | Kas vyksta Kaune

Apie A.Kaušpėdo „Antišką” – penktadienio vakarą tiesiogiai per „Kas vyksta Kaune”

Portalas „Kas vyksta Kaune“ toliau džiugina skaitytojus tiesioginėmis vaizdo transliacijomis. Penktadienio vakarą visus nežiūrinčius krepšinio, pakviesime stebėti įdomios grupės „Antis“ lyderio ir architektų Algirdo Kaušpėdo ir Audrio Karaliaus diskusijos apie naująją legendinio Lietuvos muzikanto knygą „Antiška“. Pokalbių ciklas vadinasi „Architektas ant kilimo”.

Ši knyga skirta grupės „Antis“ poezijai, susikūrusiai dar 1984 m. Savo karjeros pradžioje ji grojo paprastai. Vienintelė išeitis kompensuoti negudrią muziką – rėžti įdomų, provokuojantį, prasmingą ir dviprasmingą tekstą.

Laikui bėgant, keitėsi ansamblio sudėtis, profesionalėjo muzikinė kalba, bet geri tekstai taip ir liko nekintama „Anties“ tradicija. Didžioji dalis tekstų – Algirdo Kaušpėdo, taip pat publikuojami keli Evaldo Morkūno, Gintaro Patacko, Jono Mačiukevičiaus eilėraščiai, pagal kuriuos sukurtos dainos ligi šiol labai populiarios.

Tekstus lydi autoriaus komentarai, leidžiantys geriau suprasti „Anties“ fenomeną. Prisiminimai, istorijos, įžvalgos ir išpažintys nukelia skaitytoją į tą įsimintiną laiką, kai Lietuva ėjo laisvės ieškojimo keliu, o vėliau patyrė išbandymą laisve.

Knygos pristatymo transliacija iš senamiestyje, arcitektų namuose įsikūrusios „Galeria Urbana“ portale „Kas vyksta Kaune“ prasideda 19 valandą. Planuojama transliacijos trukmė – apie valandą. Tiesioginį diskusijos vaizdą galėsite stebėti šiame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA