Šildymo sezono pradžios Kauno gyventojams dar teks palaukti – Kas vyksta Kaune

Šildymo sezono pradžios Kauno gyventojams dar teks palaukti

Sinoptikai prognozuoja, kad šią savaitę Kaune dienomis oro temperatūra sieks net 17 laipsnių šilumos, todėl nuspręsta artimiausiu metu dar nepradėti šildymo sezono, informuoja miesto savivaldybė.

„Ikimokyklinėse ugdymo įstaigose šildymas įjungtas dar praėjusią savaitę. Tuo tarpu dėl šildymo pradžios kiekvienoje mokykloje sprendimą priima ugdymo įstaigos vadovybė”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Savivaldybė primena, kad kiekvieno daugiabučio namo gyventojai patys gali nuspręsti, kada pradėti šildytis. Namo gyventojų susirinkime daugumos balsais priėmus sprendimą dėl šildymo pradžios, namo valdytojas apie šį sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją.

Tuo tarpu kauniečiai, laukdami orų atšilimo jau skundžiasi, kad vyresni žmonės dar gali šaltį namuose pakęsti, tačiau mažiesiems kauniečiams grasina įvarios peršalimo ligos, o miesto mokyklose nėra laikomasi higienos normų.

Skaitytoja Gerda portale „Kas vyksta Kaune” vykstančiose diskusijose sakė: „Šiluma kaulų nelaužo.. Suaugęs dar gali pakentėti.. Bet kai namuose maži vaikai, o vienas iš jų tik 4 mėnesių amžiaus, tai tikrai nesuprantama, ko mes dar laukiam.. Žiemos? Apie mažus vaikus visai negalvojama. Juk nereikia, kad tie radiatoriai karšti būtų, tik trupučio šilumos, kad jaukiai jaustis namuose”.

Tuo tarpu skaitytoja Sandra džiaugiasi, kad pas ją namie autonominis šildymas: „Jau prieš savaitę šildymą po truputėlį įsijunginėju. 1-2 valandas pašildai ir namai jaukesni”.

Skaitytojas Aidas, gyvenantis bute, kurio nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai, skundžiasi 10-ies laipsnių temperatūra namuose: „Kam čia 14C būna, tai jūs dar laimingi žmonės, pas mus namuose apie 10C nusistovi pastarosiomis dienomis”.

Tuo tarpu Kauno gyventoja Aušra, kreipėsi į savivaldybę norėdama išsiaiškinti, kas atsakingas už higienos normų laikymasi? „Kam reikalingas Visuomenės sveikatos centras? Jei mokykloje +13, bet tikrintoja to tarsi nepastebi, nors vaikšto po pastatą pamėlynavusi. Akte šitas pažeidimas nefiksuojamas”.

Pernai šildymo sezonas Kaune pradėtas spalio 20 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA