Plūstelėjus rekordiniams karščiams – merginoms iš Afrikos tai tik maloni šiluma | Kas vyksta Kaune

Plūstelėjus rekordiniams karščiams – merginoms iš Afrikos tai tik maloni šiluma

Moderato Patašini 2024/04/09 18:21
/ Moderato Patašini nuotr.

Šiandien įdienojus Kaune fiksuotas neįprastas šiam metų laikui 26 laipsnių karštis. Vieni džiaugėsi pagaliau, nors, anot meteorologų, tik trumpam atėjusia vasariška šiluma, kiti alpo nuo jos ir stengėsi slėptis šešėliuose ir kuo mažiau būti saulėje.

„Kažkas nenormalaus, žmogaus organizmas negali taip greitai prisitaikyti prie tokių temperatūrų svyravimo“, – skundėsi ne vienas, ypač vyresnio amžiaus ar apkūnesnis kaunietis.

Pusiaudienį miesto centre buvo galima išvysti pačią įvairiausią praeivių aprangos skalę. Vieni dar vilkėjo striukes, kiti jas nešėsi rankose, treti jau išsirengę, lyg Palangoje vidurvasarį, kulniavo su šortais ir trumpiarankoviais marškinėliais.

Kiekvienam savo, viskas kaip ir normalu… Tačiau S. Daukanto gatvėje portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas atkreipė dėmesį į dvi egzotiškos išvaizdos tamsiaodes merginas. Ir štai kodėl?

Stebino tai, kad tvyrant tokiam karščiui, viena jų vilkėjo baltos spalvos šiltus kailinukus, o kita – taip pat šiltą striukytę. Užkalbinus merginas paaiškėjo, kad jos iš Kenijos, mokosi VDU pagal „Erasmus“ studijų programą. Vardai – Viktorija ir Šila.

– Merginos, kai kurie lietuviai alpsta iš karščio, o kaip jums? Sprendžiant iš jūsų aprangos, tai lyg ir šalta? – paklausiau jų.

– Nešalta, tačiau ir ne karšta. Gal taip per vidurį, maloniai šilta. Kailines striukes užsivilkome tam, kad neaišku, koks oras bus vakare, kai grįšime namo. Tada gali būti jau šalta.

– Koks oras dabar jūsų gimtojoje Afrikoje?

– Lietuva palyginus su Kenija labai mažytė šalis, tačiau, kiek žinome, ir pas jus tarp regionų yra nemažas temperatūrų skirtumas. O ką kalbėti apie didžiulę Keniją. Temperatūrų skirtumas ten tarp regionų irgi labai didelis, tačiau jei paimti vidurkį, tai dabar ten kiek karščiau nei pas jus, apie 32 laipsnius šilumos. Atėjus tikriems vasaros karščiams, aišku, būna beveik dvigubai daugiau. Tada net ir mes vaikštome visi suprakaitavę.

– Ar patinka gyventi ir studijuoti Lietuvoje?

– Labai patinka. Žmonės labai draugiški, labai graži šalis ir ypač Kaunas. Gal tik kartais pasiilgstame šypsenų žmonių veiduose.
Prieš atsisveikinant merginos skrupulingai užsirašė portalo „Kas vyksta Kaune“ internetinį adresą.

„Kai pasirodys jūsų straipsnis su nuotraukomis, nuorodą nusiųsime namo. Tegul mato namiškiai, kokios mes čia žvaigždės…“ – džiūgavo Viktorija ir Šila.

Tiesa, prieš tai dar labai maloniai „pasimaivė“ prieš fotoaparatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA