Unikalus A. Smilgevičiūtės balsas skambėjo po Šv. Jurgio bažnyčios skliautais | Kas vyksta Kaune

Unikalus A. Smilgevičiūtės balsas skambėjo po Šv. Jurgio bažnyčios skliautais

Unikalaus balso savininkė dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė” pirmą kartą rudens lygiadieniui skirtą koncertą surengė Kaune.

Ne vienerius metus remontuojamoje Šv. Jurgio bažnyčioje įrengta aukšta scena, tinkamas koncertui apšvietimas ir sustatytos publikai skirtos prisėsti kėdutes. Visos jos šįvakar buvo užimtos norinčiųjų pasiklausyti ir senų, ir naujų, anksčiau negirdėtų „Skylės” dainų.

Pirmiausia scenoje pasirodė dešimties narių muzikantų kolektyvas, tarp kurių buvo ir A. Smilgevičiūtės vyras Rokas Radzevičius. Skambant pirmojo kūrinio melodijai lėtai, vilkėdama ilgą, tamsiai žalią suknelę į sceną įžengė A. Smilgevičiūtė. Jos drabužį puošė ir kelios eilės veltinio karolių. Ilgais, dredus primenančiais veltinio gaminiais buvo papuošti ir į kasą viršugalvyje susukti plaukai.

A. Smilgevičiūtė be poilsio dainavo beveik pusantros valandos. Tuomet ji nulipo nuo scenos ir užkulisiuose persirengė. Kiek trumpesnė tamsiai mėlyna suknelė buvo dekoruota lietuvių liaudies motyvais sukurtais siuviniais. Stora kasa „įsitaisė” ant dainininkės peties.

Trečią kartą „Skylės” vokalistė persirengė prieš iškviečiant grupę bisui. Ji į sceną įžengė išpiltais plaukais ir pasipuošusi dailia balta suknele.

Vasarą Mėnuliškėse grupės muzikantai rinkosi į kūrybinę stovyklą ir klojo pamatus naujam „Skylės“ albumui.

„Bandėme užčiuopti, kokie atraminiai taškai – raktai – žodžiai kabintųsi vienas su kitu. Pastangos aplinkui gyvuojančius pasaulius, iš pažiūros skirtingus, suvokti kaip vienį ir „surišti juos mazgu“ – tokia galėtų būti viena iš kuriamo albumo pagrindinių minčių“, – tvirtino dainininkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA