Kauno ansamblis „Ainiai“ Briuselyje pristatys lietuvių liaudies muzikavimo tradicijas | Kas vyksta Kaune

Kauno ansamblis „Ainiai“ Briuselyje pristatys lietuvių liaudies muzikavimo tradicijas

Kaunas.lt nuotr.

Liepos 8-10 d. Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete Briuselyje koncertinės įstaigos „Kauno santaka” muzikos ansamblis „Ainiai” surengs du koncertus. Europos sąjungos delegatams bus pristatyta specialiai jiems paruošta edukacinė programa apie lietuvių liaudies muzikavimo tradicijas, instrumentus, jų paskirtį ir atsiradimą, skelbia Kaunas.lt.

Koncertų metu bus pademonstruota net 16 lietuvių liaudies instrumentų, kurie reprezentuoja liaudies muzikavimo tradicijas nuo seniausių laikų. Taip pat bus atliekami lietuvių liaudies autentiški ir lietuvių kompozitorių harmonizuoti kūriniai, pristatantys įvairių Lietuvos regionų muzikavimo ypatumus. Specialiai šiai progai muzikos ansamblis „Ainiai” paruošė naują kompaktinę garso įrašų plokštelę su įvairių instrumentų demonstraciniais ir kūrinių įrašais, kurią dovanos renginių svečiams.

Koncertinės įstaigos „Kauno santaka” vadovas Arvydas Butas džiaugiasi užsimezgusia draugyste su LR Užsienio reikalų ministerija ir tikisi, kad ji išsivystys į ilgalaikį bendradarbiavimą, kurio metu įstaigos koncertiniai kolektyvai reprezentuos ne tik Kauną, bet ir Lietuvą įvairiose pasaulio šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA