„Bike show millennium” organizatorius J. Urbaitis: „Slaugyti jų tikrai nenoriu” | Kas vyksta Kaune

„Bike show millennium” organizatorius J. Urbaitis: „Slaugyti jų tikrai nenoriu”

Šeštadienį ir sekmadienį Kaunas keturioliktą kartą taps baikerių ir jiems prijaučiančiųjų sostine. Tuo metu vyks net du renginiai – „Bike show millennium” ir „Auto show millennium”.

Tradiciškai šventė prasidės Kauno pilies prieigose, iš kur 12 valandą plieninių kelio dievų kolona pajudės laikinosios sostinės gatvėmis.

15 valandą publika laukiama S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, kur prasidės Baltijos šalių „Suermoto” čempionatas. Jame varžysis sportininkai iš septynių šalių.

17 valandą neįtikėtinais triukais kauniečius žavės pasaulio akrobatinio vairavimo čempionas vengras Angyalas Zoltanas.

„Atrodo, kad šiai pasaulio moto žvaigždei negalioja jokie gamtos dėsniai”, – sakė renginio organizatorius Julius Urbaitis.

Anot jo, A. Zoltanas yra ne vieno, pasaulyje nepakartoto, triuko autorius. Pavyzdžiui, jis motociklą vairuoja be priekinio rato ir… sėdėdamas į vairą atsukęs nugarą.

18 valandą S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks automobilių šoninio slydimo šou. Drifto meistrai triukus demonstruos slysdami tarp merginų. Neabejojama, jog sportininkai pasirodymų metu sudegins net po tris padangų komplektus.

19 valandą, pasak J. Urbaičio, vyks kontraversiškas koncertas, pavadintas „Only girls millennium”. Jame dainuos „Pinup girls”, „Naujos pupytės”, Irma Jurgelevičiūtė, „Rock 5”, Džordana Butkutė. Akis šokiais džiugins „Šokių bunkerio” šokėjos.

„Dailiąją publikos dalį apšildys Aleksandras Makejevas”, – pridūrė J. Urbaitis.

Jo teigimu, įprastai per „Bike show millennium” vykstantis roko muzikos koncertas šįsyk publiką džiugins sekmadienį.

Vidurnaktį Kauno dangų nušvies fejerverkas, o linksmybės prasitęs „Mochito” diskotekoje.

Sekmadienį S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksiančio renginio „Motor show millennium” pažiba turėtų tapti 26 nemirtingų Rusijos kaskadininkų spektaklis. Daugelyje filmų, tame tarpe ir Holivudo, aktorius pakeičiantys adrenalino meistrai pristatys geriausius savo triukus. Kelių pasaulio rekordų autoriai demonstruos kaip atliekami sudėtingi šuoliai ar kvapą gniaužiantys važiavimai degančiais motociklais.

„Vaizdo ekrane bus galima pamatyti kaip „apdoroti” triukai atrodo filmuose, o čia pat publika juos stebės gyvai”, – pasakojo J. Urbaitis.

Vienas įspūdingiausių reginių – šuolis be jokių apsaugos priemonių nuo 50 metrų aukščio įrenginio.

Pavojingiausi ir brangiausi triukai yra su ugnimi. Pasak J. Urbaičio, jų kaskadininkų pasirodyme bus apstu.

„95 proc. atvejų, kai pasirodyme naudojama ugnis, jo atlikėjai patiria nudegimus. Na, bet atvykstantieji sakė, kad tai – įprasta kaskadininkų gyvenimo dalis. Iki šiol „Bike show millennium” vyko be jokių rimtų nelaimių. Tikiuosi, kad taip bus ir šįmet, nes slaugyti susižeidusių sportininkų tikrai niekas nenori”, – su šypsena sakė J. Urbaitis.

Sekmadienį vyks ir autokorida, motokorida, žirgų konkūras, senovinių bei naujų automobilių ekspozicija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA