Atsisveikinant su vasara bus atidarytas dar vienas rekonstruotas Kauno parkas | Kas vyksta Kaune

Atsisveikinant su vasara bus atidarytas dar vienas rekonstruotas Kauno parkas

R. Tenio nuotr.

Praėjus savaitei po Dainavos parko atidarymo, paskutinį rugpjūčio savaitgalį, duris oficialiai atvers ir kauniečių mėgstamas Kalniečių parkas. Atnaujintoje erdvėje gyventojų šeštadienį ir sekmadienį lauks įvairios pramogos, muzikiniai pasirodymai, sporto ir kultūriniai užsiėmimai.

Nors Kauno miesto savivaldybės internetiniame portale apie renginį dar nepranešama, „Facebook“ paskyroje jau sukurtas renginys, kuriame pateikiama detali šventės programa.

Rugpjūčio 25 d., šeštadienio sutemose, įžanga į parko atidarymą taps „Romuvos“ rengiamas filmo „100 metų kartu“ seansas po atviru dangumi. O sekmadienį, rugpjūčio 26 d., veiksmas startuos nuo pat ryto.

Pramankštinti kūną ir atpalaiduoti mintis bus galima ryto jogoje, taip pat vyks mankšta vaikams, balansinių dviratukų lenktynės, gatvės krepšinio turnyras.

Bus galima sužaisti stalo tenisą, sudalyvauti savadarbių aitvarų varžybose, pasimokyti šokti zumbą, važiuoti riedlente ar BMX dviračiu. Ieškantieji sporto smegenims galės sėsti prie juodai baltos lentos – bus čia ir šaškių, ir šachmatų.

Visą popietę vyks įvairių projektų ir edukacinių programų pristatymai, o vakarop – dviračių ekstremalų komandos „Greentrials“, Manto Wizard, orkestro „Ąžuolynas“ ir grupės „Funny Beat“ pasirodymai.

Jeigu oro sąlygos bus palankios, šventę vainikuos oro baliono „Kaunas auga“ kilimas, o galimybę laimėti skrydį orlaiviu turės kiekvienas renginio dalyvis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 21,1 ha ploto parke įrengtos dvi modernios žaidimų aikštelės skirtingo amžiaus vaikams, taip pat naujos krepšinio, gimnastikos, tinklinio aikštelės, riedlenčių ir BMX dviračių trasa, speciali aikštelė šunims vedžioti.

Atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengti nauji suoliukai ir apšvietimas, tvarkytos požeminės komunikacijos ir sutvirtintas parko landšaftas. Be to, šalia tvenkinio išdygo pastatas, kuriame įsikurs kavinė.

Visgi kauniečiai pastebi, kad iki atidarymo šventės likus mažiau nei dviem savaitėms, dar daug darbų nebaigta. Skaitytoja Lina ketvirtadienį rašė, kad prie senosios vaikų žaidimų aikštelės pilna šiukšlių, medžiai negenėti ir išvirtę, tvenkinio būklė ne pati geriausia, o žemių kalnai apaugę piktžolėmis.

Baigti darbus iki galo ir suteikti parkui „prekinę išvaizdą“ darbininkai dar turi aštuonias dienas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA