Ne vieną dešimtmetį trukęs laukimas baigėsi: kauniečiai kviečiami į atnaujinto parko atidarymą | Kas vyksta Kaune

Ne vieną dešimtmetį trukęs laukimas baigėsi: kauniečiai kviečiami į atnaujinto parko atidarymą

Kaunas.lt nuotr.

Era, kuomet parkai Kaune buvo užmiršti ir apleisti, pagaliau baigiasi. Po savaitės kauniečiai turės progą sudalyvauti pirmojo per kelis pastaruosius dešimtmečius atnaujinto parko atidaryme. Dainavos parko atidarymo šventė vyks kitą sekmadienį, rugpjūčio 19 dieną.

„Kaune, kaip ir bet kuriame pasaulio mieste, parkai užima labai svarbią vietą. Deja, pas mus jie ilgus metus buvo pamiršti ir palikti likimo valiai. Mūsų komanda keičia tai ir Dainavos parkas yra pirmasis, kuris visiškai pasikeitęs pradeda savo naują gyvenimą“, – savivaldybės pranešime spaudai sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Programa visai šeimai

Atnaujinto parko atidarymo šventė prasidės jau šeštadienio vakarą (rugpjūčio 18 d.), kuomet esant palankioms oro sąlygoms žaliojoje erdvėje įsikurs „Romuvos“ kino teatras po atviru dangumi. Tai taps įžanga į gausią sekmadienio renginių programą, kuri tęsis nuo ankstyvo ryto ir iki pat vakaro.

Sekmadienio šventę pradės nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ funkcinė treniruotė bei mankšta vaikams. Po sporto kauniečių ir miesto svečių lauks vidudienio šokiai.

Popiet linksmybes Dainavos parke pratęs įvairūs edukaciniai užsiėmimai. Pristatymus surengs „Kaunas 2022“ komanda, čia veiks „Virtuali biblioteka“ ir kitos veiklos. Kauniečių lauks ir Kauno Viešosios policijos paviljonas.

Mažieji lankytojai šėls vaikų žaidimų aikštelėje su įvairiais personažais. Žinomas iliuzionistas Mantas Wizard greta įkurs savo magijos kampelį, kuriame pristatys beveik trijų valandų programą. Čia ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai bandys įminti M. Wizard užmintas magiškas mįsles.

Dainavos parko atidarymo šventės programa / Kaunas.lt nuotr.

Vainikuos koncertas

„Tai bus neeilinis sekmadienis, kurį ilgai ir kruopščiai planavome. Kviečiame visus – tiek ir gyvenančius greta parko, tiek ir visus kitus kauniečius“, – teigė Kauno tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto vadovas Andrius Palionis.

Visi šventės dalyviai galės išmėginti sėkmę loterijoje ir laimėti skrydį „Kaunas auga“ oro balionu. Tai galimybė pamatyti ne tik naujai atgijusį parką, bet ir visą atsinaujinantį miestą iš paukščio skrydžio. Jei oras bus palankus, loterijos laimėtojas skrydžiu galės mėgautis tą patį vakarą.

Parko atidarymo šventę vainikuos koncertas „Parko muzika“. Publika išvys orkestro „Ąžuolynas“ ir šokių grupės „Funny Beat“ jungtinį pasirodymą. Jo tema – piknikas. Todėl atlikėjai visus kauniečius kviečia nepamiršti pledų, užkandžių ir visko, ko reikia puikiam piknikui gamtoje.

Kas naujo parke?

Rekonstruojant parką buvo pakeista apšvietimo sistema, iš pagrindų atnaujintas tvenkinys bei sumontuotas pėsčiųjų tiltelis. Saugioms pramogoms įrengtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, išretinti krūmai, sutvarkyti šabakštynai.

Pasislėpti nuo miesto šurmulio parko žalumoje kviečia aplink tvenkinį pastatyti patogūs suoliukai. Teritorijoje įrengta nauja trinkelių danga, tinkama tiek važinėtis dviračiais ar riedučiais, tiek ir vaikštinėti pėsčiomis.

Dar po savaitės – rugpjūčio 26-ą dieną – į atidarymo šventę pakvies ir atnaujintas Kalniečių parkas. Šiuo metu atnaujinimo darbai vyksta Santakos, Draugystės ir Santarvės parkuose, taip pat – Neries ir Nemuno santakoje bei Marvelės upelio slėnio teritorijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA