Dainavoje atnaujinamas šilumos ir karšto vandens tiekimas | Kas vyksta Kaune

Dainavoje atnaujinamas šilumos ir karšto vandens tiekimas

R. Tenio nuotr.

Diena anksčiau, nei planuota atnaujinamas šilumos ir karšto vandens tiekimas Dainavos seniūnijos vartotojams, kuriems jis buvo sustabdytas dėl šilumos tiekimo vamzdyno rekonstrukcijos.

Šilumos (karštam vandeniui ruošti) tiekimas nuo gegužės 24 d. buvo sustabdytas daliai V. Krėvės prospekto namų. Tiekimas atnaujinamas birželio 19-ąją.

Karšto vandens tiekimą į kiekvieną konkretų pastatą turi įjungti šių pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Jei bute vis dar nebėgs karštas vanduo, reikia kreiptis į savo pastato šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrintį asmenį ar įmonę. Jų kontaktinius duomenis pagal savo adresą galima rasti čia.

Šilumos tiekimas buvo sustabdytas dėl šilumos tiekimo vamzdyno 1T rekonstrukcijos. Jos metu rekonstruojama 2,39 km bendro ilgio vamzdyno atkarpa (skersmuo – 250 ir 700 mm). Rekonstrukcijos metu seni susidėvėję termofikacinio vandens tiekimo vamzdžiai keičiami naujais, šiuolaikiškais, poliuretano izoliacija dengtais vamzdžiais.

Šiuo metu vykdomas I rekonstrukcijos etapas, kurio metu bus rekonstruoti 268 metrai 250 mm skersmens vamzdyno.

Pakeisti šią vamzdyno atkarpą būtina, nes jos amžius jau siekia 44 metus ir ji yra susidėvėjusi. Tikėtina, kad, pakeitus šiuos vamzdžius naujais, jie patikimai tarnaus kelis dešimtmečius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA