Savivaldybėje atleidžiama mažiau darbuotojų nei planuota | Kas vyksta Kaune

Savivaldybėje atleidžiama mažiau darbuotojų nei planuota

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Miesto taryba pritarė sprendimo projektui, kuriuo numatoma padidinti savivaldybės administracijos darbuotojų skaičių iki 654. Pavasarį buvo nuspręsta etatų skaičių nuo 786 sumažinti iki 630, tačiau pagal naują sprendimą, bus 24 darbuotojais daugia nei planuota.

Naujoji valdžia buvo pasižadėjus, kad 20 proc. sumažins savivaldybės administracijos darbuotojus. Iš pradžių planuota iš 786 darbuotojų atleisti apie 150, tačiau dabar ryžtasi sumažinti ne taip ženkliai. Kauno politikai pritarė, kad po reorganizacijos liks 24 etatais daugiau nei iš pradžių planuota. Tokia politika aiškinama įstatymo spragomis, nes iš karto negalima tiek žmonių atleisti.

„Skaičius didinamas dėl gynybinės darbuotojų pozicijos – įstatymai leidžia tam tikrus gynybinius veiksmus. Trečdalis darbuotojų iš galimų tų apsigynusiųjų tapo profsąjungų nariais. Aš manau, kad tai gynybinis žingsnis, nors ir įstatymų įteisintas. Profsąjungos nesutinka dėl tokių darbuotojų atleidimo. Tai viena iš pagrindinių priežasčių“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Opozicijos nariai naujos valdžios užmojus vadina opiumu liaudžiai ir tikina, kad sumažinti darbuotojų skaičių iki 630 tebuvo tušti pažadai.

„Kas gali paneigti, kad po pusmečio, įtakojant socialdemokratams, kurie yra įtakingi profsąjungų veikėjai, nebus pasakyta, kad dar trūksta didžiausio leistino (pareigybių) skaičiaus ir dar 24 reikia padidinti?“, – A. Kupčinsko pasisakymą skelbia BNS.

Tikimasi dėl reorganizacijos ir atleistų žmonių sutaupyti apie 1,7 mln. eurų per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA