Patvirtinta: savivaldybė atleis daugiau nei 150 darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Patvirtinta: savivaldybė atleis daugiau nei 150 darbuotojų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno taryba pritarė siūlymui sumažinti administracijos darbuotojų kiekį dvidešimčia procentų. Reforma vyks dviem etapais, po kurių naujoji valdžia atsisveikins su daugiau nei 150 darbuotojų. Viliamasi, kad tai leis sutaupyti nemažą sumą miesto lėšų.

Vienas pagrindinių pertvarkos tikslų – padidinti Kauno viešojo valdymo efektyvumą. Pastarąsias savaites miesto vadovybė kartu su administracijos skyrių vadovais analizavo esamą padėtį. Buvo atlikta funkcijų analizė, įvertinti skyrių vadovų pateikti siūlymai, atsižvelgta į vidaus audito pastabas ir siūlymus, taip pat įvertintos viešojo administravimo metodologijos ir rekomendacijos.

Atlikta analizė parodė, jog savivaldybės administracijoje iki šiol buvo prastai koordinuojama veikla ir procesai, dubliavosi nemaža dalis funkcijų, o darbuotojų skaičius buvo perteklinis.

„Kalbant su skyrių vadovais uždavinėjome paprastus klausimus. Pavyzdžiui, kiek pas jus galėtų sumažėti darbuotojų, kad nenukentėtų darbas. Ir žmonės iškart atsakydavo, kad laisvai galėtų išsiversti be 2-3 žmonių. O į klausimą, kodėl tuos papildomus žmones priėmėte, atsakymas visur vienodas – atvedė“, – pasakojo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Šiandien politikai pritarė „Vieningo Kauno“ inicijuotam projektui sumažinti savivaldybės darbuotojų skaičių nuo 789 iki 630. Tiesa, konservatoriai nepalaikė tokio projekto tikindami, jog su juo supažindinti buvo tik vakar, tad nespėjo įsigilinti.

Valdininkai skaičiuoja, jog dėl tokio sprendimo bus užtikrintas ne tik efektyvesnis darbas bet taip pat tai leis išleisti mažiau miesto pinigų. Jau kitais metais pasimatys, ar padaryta reforma veikia ir leidžia sumažinti išlaidas. Skaičiuojama, jog atleidus 20 proc. savivaldybės administracijos darbuotojų, per metus bus sutaupoma ne mažiau 2 mln. litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA