Kviečia į „Hands on Press“ spaustuvės archyvo parodą – Kas vyksta Kaune

Kviečia į „Hands on Press“ spaustuvės archyvo parodą

Hands on press spauda
Analoginės spaudos ir savilaidos studijos „Hands on Press“ įkūrėjos Gabrielė Gudaitytė ir Inga Navickaitė-Drąsutė./ R. Tenio nuotr.

Birželio 20 d., ketvirtadienį, 18 val. parodų cikle „Jaunųjų platforma“ bus pristatyta „Hands on Press“ spaustuvės archyvo paroda „HOP-002“.

Renginys vyks Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16).

„Hands on press“ (liet. Rankos ant preso) – tai jau daugelį metų Kaune veikianti spaustuvė. Joje dirba dvi spaustuvininkės Gabrielė Gudaitytė ir Inga Navickaitė, kurioms svarbiausia – švęsti analogines spaudos technikas ir rankų darbą, kurti itin kokybiškus ir dailius spaudos produktus.

Įsikūrusios savo būstinėje visai čia pat, Paveikslų galerijos kaimynystėje, Donelaičio gatvėje, jos vis sulaukia smalsių svečių ar žvilgsnių pro pusrūsio langus, besidominčių viduje vykstančia veikla. Kadangi parodyti šiuo atveju daug paprasčiau nei papasakoti, Inga ir Gabrielė nusprendė praverti daug metų nevarstytus archyvinius stalčius ir Kauno paveikslų galerijoje pristatyti itin nedidelę, bet įvairią plataus darbų archyvo dalį.

Per spaustuvės gyvavimo laikotarpį archyvuose nugulė įvairių ir vertingų spaudos pavyzdžių, kurie jau po daugelio metų nuo jų sukūrimo parodoje eksponuojami ne tik kaip dailės ir dizaino pavyzdžiai, bet ir kaip vertingi istoriniai artefaktai. Ši paroda – tai spaustuvininkių pasidžiaugimas projektais, kuriuos jos kūrė, spaudė ir rišo savo rankomis.

Nenustebkite, jeigu kažkurių produktų ir jų etikečių nebuvote iki šiol matę: spaustuvė užsiima tik nedideliais tiražais, kurie neretai išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Dalis jų taip ir neišvydo dienos šviesos dėl įvairių priežasčių, nesusijusių su „Hands on Press“ veikla. Apsižvalgę rasite visko – produktų pakuočių, renginių afišų, knygų vizualinio identiteto pavyzdžių. Šalia eksponuojamos ištraukos iš leidinių ir straipsnių supažindins lankytoją su projektų kontekstais.

Paroda veiks: 2024 06 20 – 08 25.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA