Skelbia, kur ir kada vyks atsisveikinimas su operetės primadona D. Dirginčiūte-Tamuliene | Kas vyksta Kaune

Skelbia, kur ir kada vyks atsisveikinimas su operetės primadona D. Dirginčiūte-Tamuliene

Danutė Dirginčiūtė Tamulienė / ELTOS nuotr.

Kovo 25-ąją baigdama 81-uosius metus Amžinybėn iškeliavo buvusi Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, operetės primadona Danutė Dirginčiūtė Tamulienė.

Atsisveikinimas su operetės primadona vyks 2024 m. balandžio 16 d., nuo 10.00 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Kaip skelbia teatras, D. Dirginčiūtės-Tamulienės urna bus išnešama 14.00 val., laidojama Petrašiūnų kapinių panteone.

Artimųjų pageidavimu velionės atminimą galima pagerbti auka arba gėlės žiedu.

Anot užuojautą reiškiančio Muzikinio teatro, scenoje solistė D. Dirginčiūtė tarsi be didelių pastangų skleidė pagrindinius operetės bruožus – artistiškumą, emocingumą, švelnų humorą, optimizmą, kilnų aristokratiškumą, vainikuojamus herojiškos romantikos. Tačiau tai tik sceninė apgaulė – kerintys D. Dirginčiūtės vaidmenys buvo didžiulio įdirbio ir besąlygiško atsidavimo scenos menui rezultatas.

Pasak teatro, kritikai ir kolegos vieningai teigė, kad D. Dirginčiūtės sceninė elegancija, aukšto luomo elgesio supratimas, tinkamai moduliuojamas balsas prozoje ir malonus vokalas, galop – švytinti šypsena buvo tikra Dievo dovana!

Už kūrybinę veiklą ir sukurtus vaidmenis D. Dirginčiūtė 1980, 1985, 1986, 1990 m. pagerbta Lietuvos Kultūros ministerijos ir Kauno miesto garbės raštais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA