Kauno socdemai paskelbė, dėl kokių priežasčių nepalaikys interpeliacijos V. Matijošaičiui | Kas vyksta Kaune

Kauno socdemai paskelbė, dėl kokių priežasčių nepalaikys interpeliacijos V. Matijošaičiui

Asociatyvi / Kauno tarybos narių ir mero priesaika / R. Tenio nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje ir LSDP Kauno miesto skyriaus Valdybos posėdyje buvo apsvarstytas TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje kvietimas pasirašyti inicijuotą teikimą dėl Kauno miesto mero įgaliojimų netekimo procedūros.

LSDP Kauno miesto skyrius, LSDP frakcija Kauno miesto savivaldybės taryboje ir LSDP Kauno miesto skyriaus pirmininkas Robertas Kaunas smerkia visus, kurie plėtoja tiesioginius ir netiesioginius verslo ryšius su teroristine valstybe Rusija, bei verslo vystymą joje.

„Manome, kad tokių santykių su priešiška valstybe palaikymas yra nesuderinamas su morale, europietiškomis vertybėmis ir gali kenkti nacionaliniams Lietuvos interesams. Tokios pozicijos laikomės ne vien dėl teikimo pradėti Kauno mero Visvaldo Matijošaičio įgaliojimų netekimo procedūrą kontekste, bet apskritai visų fizinių ar juridinių subjektų, kurie prasidėjus tretiesiems žiauraus karo Ukrainoje metams vis dar nepriėmė ryžtingų sprendimų nutraukti santykius su valstybe agresore“, – pranešime žiniasklaidai teigia LSDP frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje narys R. Kaunas.

Pranešime žiniasklaidai taip pat pažymima, kad šiuo metu Kauno meras ir jo komanda turi daugumą Kauno miesto savivaldybės Taryboje, todėl įgaliojimų netekimo procedūros iniciatyva ne tik garantuotai patirs nesėkmę (tam reikės 3/5 miesto Tarybos narių balsų), bet ir padidins priešpriešą bei susiskaldymą Kauno visuomenėje, stabdys miestui aktualius ir svarbius darbus, o tokie procesai visada turi neigiamų pasekmių.

Anot R. Kauno, nesėkmę garantuoja ir pats teikimo pradėti Kauno miesto savivaldybės mero įgaliojimų netekimo tekstas.

„Nėra aišku, kodėl teikimas yra tik dėl mero galimai sulaužytos priesaikos, bet nėra minimi kiti „Vičiūnų“ verslo grupės savininkai, direktoriai, prisiekę Kauno miesto savivaldybės Tarybos nariai. Pateiktas dokumentas remiasi moraliniais pamąstymais (apie kuriuos LSDP Kauno miesto skyrius savo poziciją pateikė šiame tekste aukščiau), asmenine autorių nuomone ir nėra pasirašytas pačios TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje narių.

Kadangi LSDP frakcija Kauno miesto savivaldybės taryboje dirba dėl kauniečiams apčiuopiamų rezultatų ir jų gerovės, nesiekia imituoti veiklą, atsisakome dalyvauti politinių oponentų surengtame bevaisiame poliniame spektaklyje, kurio pabaiga yra visiškai aiški: miesto Taryboje kauniečių išreikšta valiai dominuojanti „Vieningo Kauno“ dauguma pavers niekais bet kokias mero atstatydinimo pastangas. Puikiai suvokiame, kad tai yra žinoma ir oponentams iš TS-LKD frakcijos, todėl tokius jų veiksmus vertiname kaip viešųjų ryšių akciją bei rinkiminį šou.

Kadangi esame racionalios ir apgalvotos politikos šalininkai, norime pastebėti, kad valdančioji partija (kuriai priklauso iniciatyvos autoriai) kartu su koalicijos partneriais turi visus svertus LR Seime ir Vyriausybėje, kad galėtų užtikrinti nacionalinius Lietuvos interesus įstatymų lygyje. Kodėl iniciatyvos autoriai nesikreipia į savo partijos kolegas Seime ir Vyriausybėje, kad spręstų klausimą iš esmės dėl vis dar pakankamai paplitusių Lietuvos verslo ryšių su Rusija, o apeliuoja į sąžinę bei moralę, puikiai suvokdami, kad tokios iniciatyvos nieko neduos?“ – retoriškai klausiama LSDP Kauno miesto skyriaus pranešime žiniasklaidai.

Pažymima, kad klausimas yra retorinis, tačiau kyla abejonių dėl TS-LKD Kauno miesto savivaldybėje frakcijos nuoširdumo, prisimenant, kad pati TS-LKD atstovo vadovaujama Krašto apsaugos ministerija pirko automobilius iš su Matijošaičiais susijusios įmonės ir nematė dėl to didelių problemų. T.y., TS-LKD atstovo vadovaujama Krašto apsaugos ministerija įvykdė pirkimą ir parėmė verslą, kuris bendradarbiauja su teroristine valstybe.

„Dar kartą pabrėžiame, kad Lietuvos socialdemokratų frakcija Kauno miesto savivaldybės Taryboje visada palaiko ir palaikys ateityje iniciatyvas, kurios yra tikslingos ir naudingos miestui bei jo žmonėms, ir nors smerkiame verslus, bendradarbiaujančius su karo Ukrainoje sukėlėja Rusija, nematome galimybių pasirašyti po siūlomu teikimo dėl Kauno miesto mero įgaliojimų netekimo procedūros tekstu dėl aukščiau išvardintų argumentų“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA