Viešojo transporto tvarkaraščių neatitikimai: kuria programėle pasitikėti? | Kas vyksta Kaune

Viešojo transporto tvarkaraščių neatitikimai: kuria programėle pasitikėti?

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasiskundė, kad jau kuris laikas „Google Maps“ programėlėje rodomi viešojo transporto atvykimo ir išvykimo laikai neatitinka tikrovės.

Skaitytojo teigimu, anksčiau jis naudojosi „Google Maps“ programėle, kuri tiksliai rodydavo realų atvykimo laiką esant viešojo transporto vėlavimams ar kitais atvejais. Vyras ir toliau norėtų naudotis programėle, tačiau ši rodo neteisingus laikus.

Viešojo transporto informacijos neatitikimai skirtingose programėlėse / Skaitytojo nuotr.

„Programėlėje „Trafi“ tokios problemos nėra, tačiau man patogesnė kita programėlė“, – teigė vyras.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus teigimu, maršrutų tvarkaraščius galima rasti adresu www.stops.lt – čia pateikiami tikslūs suplanuoti maršrutų tvarkaraščiai, kurie, esant tam tikriems pakeitimams, yra koreguojami UAB „Kauno autobusai“ specialistų.

Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„„Google Maps“ kelionių planavimo funkcija teikia viešojo transporto atvykimo/išvykimo laikus realiuoju laiku. Tai reiškia, kad jie gali skirtis nuo suplanuoto maršrutų tvarkaraščio dėl veiksnių, kurie lemia viešojo transporto vėlavimus.

Tai gali būti eismo spūstys piko metu, avarijos, kelių remonto darbai, nelaimingas atsitikimas transporto priemonėje ir pan. Tokiais atvejais, ši funkcija nurodo realų transporto priemonės atvykimo laiką, kuris, dėl veiksnių, kurių maršrutų planavimo specialistai negali numatyti, gali nesutapti su planiniais viešojo transporto tvarkaraščiais“, – komentavo M. Matusevičius.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas pabrėžė, jog UAB „Kauno autobusai“ neatsako už informaciją, teikiamą „Google Maps“ programėlėje. M. Matusevičius taip pat teigė, jog „Kauno autobusai“ nėra atsakingi už „Trafi“ teikiamą informaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA