Minint Lietuvos įstojimo į NATO 20-metį, atidaryta paroda prie Kauno pilies | Kas vyksta Kaune

Minint Lietuvos įstojimo į NATO 20-metį, atidaryta paroda prie Kauno pilies

Šiemet sukanka 20 metų nuo Lietuvos įstojimo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją – NATO. Minint šią svarbią sukaktį, Kauno miesto muziejus į miestą atvežė lauko parodą „Galingi, nes vieningi!“, kuria siekiama pristatyti NATO šalis, organizacijos svarbą ir Lietuvą jos sudėtyje.

Parodos eksponavimo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Kauno pilis – vienas svarbiausių gynybinės paskirties istorinių objektų, viena seniausių mūrinių pilių Lietuvoje. Ji žymi svarbų LDK karų su Kryžiuočių ordinu laiką. XIV a. pastatyta pilis buvo strategiškai svarbiu Nemuno bei Jūros upių gynybinės sistemos elementu, todėl jos aplinkoje simboliškai atsiskleis ir dabarties gynybos susivienijimui skirta paroda.

Parodos pristatyme dalyvavęs Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas supažindino su sprogmenų neutralizavimo specialistais ir jų tarnybiniais šunimis.

Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono kariai pristatė lengvuosius savo ginklus ir karinę techniką, bei supažindino renginio svečius su kariuomenėje dirbančių paramedikų darbo specifika.

Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai (KASP) pristatė keturratį, pėstininkų ginkluotę su lengvaisiais ginklais ir papasakojo apie savanorišką tarnybą kariuomenėje bei jos suderinamumą su civiliniu gyvenimu.

Paroda šalia Kauno pilies veiks iki rugsėjo 29 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA