Šilainiuose ryte sumaištį sukėlė prisvilęs puodas | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose ryte sumaištį sukėlė prisvilęs puodas

Moderato Patašini 2024/03/28 08:57
Negalėdami patekti į vidų pro duris ugniagesiai panaudojo kopėčias Rasytės g. / M. Patašini nuotr.

Ketvirtadienio rytą Šilainiuose į darbus skubėdami Rasytės gatvės 2 namo gyventojai pajuto koridoriuose tvyrantį dūmų kvapą. Netrukus paaiškėjo, kad jie sklinda iš ketvirtame aukšte esančio buto.

Skambinimas į duris buvo be vaisių – už jų buvo girdėti moteriškas balsas, tačiau durų niekas neatidarė. Kadangi dūmų vis daugėjo, teko kviesti ugniagesius gelbėtojus.

Netrukus jiems atvykus, į buto vidų buvo nuspręsta patekti per balkoną. „Galėjome pjauti ar laužti duris, tačiau jų pagailėjome“, – kiek vėliau aiškino ugniagesiai.

Pakilus kopėčiomis iki ketvirtojo aukšto paaiškėjo, kad viduje yra garbaus amžiaus moteris. Išvydus gelbėtojus ji kategoriškai atsisakė pagalbos ir numojusi ranka nuėjo į kitą kambarį.

Per balkoną į buto vidų patekęs ugniagesys „gaisro“ židinį rado, kaip ir buvo tikėtasi, virtuvėje – ant elektrinės viryklės.

„Tradicinis atvejis, prisvilęs puodas. Močiutė matyt ketino išsivirti košės, o košė prisvilo…“, – kiek vėliau visos šios sumaišties priežastį su šypsena paaiškino pamainos vadas.

Kodėl močiutė neatidarė durų ir nepamatė, kad svylas puodas, aiškinosi atvykę greitosios pagalbos medikai.

Stebėję visą šią „gelbėjimo“ operaciją namo gyventojai teigė, kad panašių atvejų tame bute būta ir anksčiau, tačiau apsieita be gelbėtojų pagalbos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA