Dėmesio: į Kauną atslenka neįprastos šilumos banga | Kas vyksta Kaune

Dėmesio: į Kauną atslenka neįprastos šilumos banga

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio dieną šalies orus lems aukštesnio slėgis sritis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Dangus bus nepastoviai debesuotas ir dažnai švies saulė. Žymesnio lietaus nelaukiama. Pūs stiprokas pietryčių krypties vėjas, o kai kur, didesnė tikimybė pietrytiniuose rajonuose, gūsiai sustiprės iki 15-17 m/s. Nepaisant stiproko vėjo temperatūra kils sparčiai ir įdienojus pasieks 9-12, pietiniuose rajonuose kai kur ir 13-14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį orai išliks sausi. Giedro dangaus plotų netrūks, o lietus neprognozuojamas. Pietryčių, pietų vėjas ir naktį išliks stiprokas, tačiau pavojingi vėjo gūsiai jau nurims. Temperatūra sparčiai nekris ir pažemės iki 2-7 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną debesuotumas po truputį ims didėti, kadangi iš vakarų artinsis šaltojo atmosferos fronto debesys. Didesnė dienos dalis bus sausa, bet vakarop pietvakarinius rajonus pasieks nedidelis lietus. Vėjas krypties nekeis, liks apysmarkis. Šilumai ir toliau plūstant į šalį temperatūra bus labai pavasariška ir šils iki 12-17 laipsnių šilumos.

Kitomis dienomis daugelyje rajonų lietaus tikimybė išaugs, bet šiluma malonins vis labiau. Didįjį penktadienį – kovo 29-ąją – bus debesuota ir šils iki 14 laipsnių.

Maloniausi orai kauniečių laukia šventinį savaitgalį. Šeštadienio dieną prognozuojama oro temperatūra – net 20 laipsnių, o naktį šiluma laikysis – termometrai rodys 15 laipsnių šilumos.

Velykinį sekmadienį oras bus itin pavasariškas ir šventinis – 22 laipsniai šilumos dieną ir 17 laipsnių naktį. Velykų dieną turėtų būti pragiedrulių, tad tikėtina, jog bus galima pasimėgauti ir saulėtu oru.

Pirmadienį – antrąją Velykų dieną – atėjęs balandis turėtų parodyti, jog tikras pavasaris jau čia. Temperatūra dieną sieks 23 laipsnius, o naktį – 18 laipsnių.

Detalią orų prognozę Kaune stebėti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA