Metai nauji, problemos – tos pačios: kauniečiams galvas ūžia neįprastas dundėjimas | Kas vyksta Kaune

Metai nauji, problemos – tos pačios: kauniečiams galvas ūžia neįprastas dundėjimas

Nemuno gatvė / Skaitytojo nuotr.

Antrus metus iš eilės kritikuojamas Nemuno gatvės remontas. Kaunietis Daumantas tvirtina, kad važiuojamojoje kelio dalyje buvo sudėti nekokybiški kanalizacijos dangčiai. Šioje gatvėje gyvenantys miestiečiai dėl jų keliamo stipraus ir neįprasto garso skundžiasi jau nuo praėjusių metų.

Su triukšmu taikstosi antrus metus

Su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekęs vyras teigė, kad 2023-ųjų metų scenarijus vėl kartojasi. Nors Nemuno gatvės gyventojai bendrauja su bendrovės „Kauno vandenys“ ir įmonės „Skauduva“ atstovais, komunikacija esą neduoda jokio rezultato.

„Prieš metus renovuotoje Nemuno gatvėje buvo sudėti nekokybiški važiuojamojoje dalyje esantys kanalizacijos dangčiai. Per juos važiuojant autobusams ir kitam transportui yra girdimas stiprus dundėjimas.

Šiuo metu nuo 5.30 val., kuomet pradeda važiuoti pirmi troleibusai ir autobusai, yra girdimas triukšmas nuo dangčių. Prašome padėti mums, kad gatvė iš tiesų būtų kokybiškai sutvarkyta“, – apie varginantį triukšmą pasakojo Nemuno g. 19 namo pirmininkas.

Kaunietis teigia, kad situacijai nesikeičiant (nors dėl šios problemos diskutuojama jau antrus metus) gyventojai yra labai nepatenkinti. Dangčiai, pasak jo, jau skamba ne tik prie Nemuno g. 19 namo, bet ir gatvės pradžioje – prie Nemuno g. 2.

Primename, kad praėjusių metų vasarį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas net kėlė mintį sukurti Facebook grupę „Kauno Dangčiai“ tam, kad atsilieptų ir daugiau daugiabučių gyventojų, kurie kenčia nuo tos pačios problemos. Tąsyk skaitytojas tikino, kad tokia pati situacija yra ir atnaujintoje Kęstučio gatvėje.

„Man situacija pasidarė įdomesnė, kai pravažiavau neseniai rekonstruota Kęstučio gatve, kurios lygiai taip, kaip mūsų, visi dangčiai žvanga ir man kilo paralelė – ar tik nebus taip, kad visur yra užsakinėjami pigiausi lenkiški dangčiai? Manau, esant norui, pakūrus Facebook grupę „Kauno Dangčiai“, atsilieptų ir daugiau daugiabučių gyventojų, kurie kenčia nuo tos pačios problemos“, – idėja dalijosi vyras.

„Kauno vandenys“: viliamės, kad mūsų pastangos bus ilgalaikės

Bendrovės „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė naujienų portalui teigė, kad vos tik gavus Nemuno g. gyventojų pranešimą apie bildančius dangčius, operatyviai buvo nuvykta jų apžiūrėti bei įvertinti situaciją.

„Konsultavomės ir su šių dangčių gamintojais. Sulaukę tinkamų oro sąlygų, atlikome tarpinių keitimo darbus, dangčiuose sumontavome užraktus, nes ne visur jie buvo.

Praėjus savaitei, dar kartą nuvykome apžiūrėti dangčių, patikrinome naujai sumontuotus užraktus. Erzinančio šulinių dangčių bildėjimo tikrai nesigirdėjo. Apie pasitaisiusią situaciją patvirtino ir Nemuno gatvės gyventojai“, – komentavo V. Bytautė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad šioje gatvėje vyksta judrus eismas, autobusai ir troleibusai važiuoja gana greitai, todėl ir garsas, pervažiavus dangčius, yra neišvengiamas (važiuojant keičiasi kelio dangos paviršius ir aukščiai).

„Viliamės, kad mūsų pastangos bus ilgalaikės ir nekels šios gatvės gyventojams nepatogumų“, – sakė „Kauno vandenys“ atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA