Radikių gyventojas: kam reikalingi keli konteineriai, jei viskas verčiama į vieną šiukšliavežę? | Kas vyksta Kaune

Radikių gyventojas: kam reikalingi keli konteineriai, jei viskas verčiama į vieną šiukšliavežę?

Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė pasipiktinusio Radikių k. (Kauno r. sav.) laiško, kuriame teigiama, jog gyventojai yra priversti rūšiuoti atliekas ir turėti po 4 konteinerius skirtingų rūšių atliekoms. Tačiau atvažiavę atliekų tvarkymo įmonės „Ekonovus“ darbininkai, vyro teigimu, tiesiog supylė skirtingų rūšių šiukšles į vieną šiukšliavežę.

„Visi mes esame už saugią, tvarkingą aplinką. Esame priversti rūšiuoti atliekas, kad tik šiukšlių būtų mažiau.

Priversti turintys net mažą žemės plotelį turėti po 4 konteinerius, bet man kyla klausimas – kam jie reikalingi ir kam mes tiek vargstam ir rūšiuojam atliekas? Jei po 3 mėnesių stiklo kaupimo kai ištuštinami konteineriai, atvažiuoja mūsų „Ekonovus“ šiukšliavežė ir mūsų ketvirčio metų vargą supila į vieną bendrą mašiną su pakuočių (mėlynu) konteineriu?“ – klausia Kauno rajono gyventojas.

Vyrui kyla ir daugiau klausimų, pavyzdžiui, ar galima atsisakyti vieno konteinerių, jei šiukšlės visvien supilamos į vieną mašiną.

„Įtarimų turėjau jau ankščiau, nes pasirodė keista, kad grafikas sudarytas būtent tą pačią dieną abiejų konteinerių, tik stiklas vežamas per metų ketvirtį kartą, o pakuotės kas trečia savaitė. Bet buvau naivus, galbūt važiuoja dvi atskiros mašinos ir mūsų rūšiavimas tikrai ne veltui ir tas papildomas konteineris vardan tvarumo“, – nusivylimu dalinosi vyras.

Vyras teigė likęs šokiruotas, kai atvažiavę darbuotojai skirtingų rūšių šiukšles suvertė į vieną šiukšliavežę.

„Dar pagalvojau gal ten turi dvi talpas, bet vienu sustojimu susipylė du mėlynus konteinerius, po to tik du žalius. O jau pas kitą kaimyną vienu metu abu skirtingus“, – svarstė skaitytojas.

Vyras teigė, jog susisiekus su institucijomis klausė, ar tikrai kiekvienas namų ūkis privalo turėti atskirą konteinerį stiklui. Atsakymas buvo toks, jog taip, kaimynai negali dalintis vienu konteineriu.

Situaciją pakomentavo „Ekonovus“

Kauno padalinio vadovas Darius Šlapikas teigė, jog pakuočių konteinerių turinys renkamas dvisekčiais automobiliais.

„Tai reiškia, kad atliekos lieka atskirtos automobilio viduje (stiklui skirta automobilio šone esanti sekcija, kitos pakuočių atliekos pilamos iš automobilio galo). Tačiau kartais pasitaiko atvejų, kai gyventojai netinkamai išrūšiuoja atliekas ir stiklo konteineriuose atsiduria popieriaus bei plastiko pakuočių, tokiu atveju visi konteineriai yra pilami per galą, taip nutiko ir nuotraukoje užfiksuotoje situacijoje.

Visos surinktos pakuočių atliekos yra papildomai perrūšiuojamos atliekų rūšiavimo centruose“, – komentavo D. Šlapikas.

„Ekonovus“ atstovas pridūrė, jog gyventojams atliekų surinkimas nieko nekainuoja. Ši paslauga yra apmokama pakuočių gamintojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA