Paaiškino, kodėl dalis gyventojų į telefonus negavo įspėjamųjų pranešimų | Kas vyksta Kaune

Paaiškino, kodėl dalis gyventojų į telefonus negavo įspėjamųjų pranešimų

BNS / Greta Zulonaitė 2024/03/20 08:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dalis gyventojų pirmadienį vykstant civilinės saugos pratyboms Astravo atominės elektrinės (AE) nelaimės atveju įspėjamųjų pranešimų į mobiliuosius telefonus negavo dėl programos nustatymų.

„Tos priežastys, kodėl būtent vieno iš operatoriaus abonementai negavo žinutės, nes iš tikro vakar galutinai atsakymus padarėme, turime – atitinkami programoje nustatymai lėmė tai, kad būtent taip atsitiko“, – trečiadienį LRT radijui sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Civilinės saugos valdybos viršininkas Edgaras Geda.

Anot jo, šiuo metu klaida jau yra ištaisyta.

Taip jis kalbėjo po to, kai viešojoje erdvėje po pirmadienį vykusių pratybų pasigirdo nusiskundimų, kad ne visi gyventojai juos gavo. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tąsyk sakė, kad pranešimų negavo „vieno operatoriaus klientai“.

„Čia nėra SMS sistema, čia yra tam tikro didesnio prioriteto sistema. Tuo metu 2012 metais mes iš principo buvom pirmieji, kurie tą sistemą panaudojome“, – sakė E. Geda.

„Kaip ir suprantate, turbūt, nuo 2012 metų mūsų atitinkamos kompiuterių operacinės, programinės sistemos keitėsi kelis ar kelioliką kartų, o mes praktiškai esame likę prie tos senosios geldos“, – pridūrė jis.

Anot E. Gedos, siekiant spręsti šią problemą ir atnaujinti sistemą, reikalingos ne mažesnės nei 5 mln. eurų siekiančios lėšos. Jis teigė, kad tokias investicijas yra numačiusi Vyriausybė ir pridūrė besitikintis, kad joms pritars ir Seimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA