Kaune kaukė perspėjimo sirenos | Kas vyksta Kaune

Kaune kaukė perspėjimo sirenos

Pirmadienį perspėjimo sistemos patikrinimo metu visoje šalyje buvo įjungtos sirenos. Tuo pačiu metu į mobiliuosius telefonus buvo siunčiami perspėjimo pranešimai.

Išgirdę sirenų garsą, gyventojai turėjo įsijungti Lietuvos nacionalinį radiją ar televiziją. Išklausyti visą informaciją apie gresiančius pavojus ir patarimus, ką daryti, kad galėtumėte apsaugoti save, kitus ir turtą.

Patarimai, kaip išvengti nelaimių, priklauso nuo grėsmės pobūdžio. Svarbiausia – išklausius rekomendacijas, vykdyti pareigūnų nurodymus, pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu.

Perspėjimo pranešimas LRT / Stop kadras

Kaip pasirengti nelaimėms?

Įvykus nelaimei kiekvienas turi mokėti pasirūpinti savimi ir artimaisiais bent 72 valandas. Iš anksto pasiruoškite maisto ir geriamojo vandens atsargų. Namuose taip pat turėkite būtiniausių vaistų, nepamirškite žvakių, degtukų, žibintuvėlio, radijo, baterijų.

Nelaimių atvejais apie apsaugos priemones gyventojams bus pranešta per radiją, televiziją, trumpaisiais pranešimais arba tiesiogiai. Svarbu iš anksto pasidomėti galimais pavojais ir apsaugos priemonėmis.

Daugiau informacijos apie gaisrinę ir civilinę saugą, kaip pasiruošti ekstremaliosioms situacijoms, kaip aktyvinti perspėjimo funkciją telefonuose, kad gautumėte perspėjimo pranešimus, taip pat sirenų girdimumo žemėlapį rasite Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje adresu lt72.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA