Kauno rajone pasveikintas 200-asis šių metų kūdikis: mažylei suteiktas prosenelės vardas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone pasveikintas 200-asis šių metų kūdikis: mažylei suteiktas prosenelės vardas

Adelė iš Žemaitkiemio kaimo – 200-asis šių metų kūdikis Kauno rajone / KRS nuotr,.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje pasveikintas 200-asis šių metų kūdikis. Jubiliejiniu kūdikiu tapo Adelė Šatkauskaitė.

Pirmąją šių metų pavasario dieną gimusi mažylė yra antrasis Domeikavos seniūnijoje, Žemaitkiemio kaime gyvenančių Gabrielės ir Mindaugo Šatkauskų vaikas. Šeimoje dar auga dvimetis sūnus Dominykas, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pora susipažino prieš 16 metų mokyklos suole. „Būdami 10-okais pradėjome lankyti Sargėnų mokyklą, taip ir susipynė mūsų keliai. Susituokę esame jau 6 metus“, – prisiminė Mindaugas.

Abu mažylės tėvai kilę iš Kauno rajono: mama iš Domeikavos, o tėtis – Giraitės. Sukūrę šeimą Šatkauskai nenorėjo kraustytis į svetimą vietą, todėl įsikūrė per vidurį, tarp Giraitės ir Domeikavos – Žemaitkiemio kaime. „Esame naujakuriai, čia gyvename vos metus, bet mums labai patinka“, – teigė Adelės tėtis.

Adelė iš Žemaitkiemio kaimo – 200-asis šių metų kūdikis Kauno rajone / KRS nuotr,.

Mindaugas dirba inžinieriumi, o Gabrielė iki vaikučių gimimo buvo restorano vadovė.

„Mūsų mažoji yra puikus vaikas. Dar neturėjome nė vienos bemiegės nakties. Kasnakt valgyti keliasi tuo pačiu laiku“, – dukryte didžiavosi mama.

Dukrai vardą šeima išrinko labai greitai, nes jai suteiktas prosenelės vardas.

Pagausėjusios šeimynos į Raudondvario dvarą pasveikinti atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Adelė iš Žemaitkiemio kaimo – 200-asis šių metų kūdikis Kauno rajone / KRS nuotr,.

Ji tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Sveikinu naują Kauno rajono gyventoją. Linkiu Adelei augti laimingai, sveikai apsuptai artimųjų meilės“, – linkėjo vicemerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA