Traukiantis A. Anušauskui, prezidentas su premjere aptars pokyčius KAM vadovybėje | Kas vyksta Kaune

Traukiantis A. Anušauskui, prezidentas su premjere aptars pokyčius KAM vadovybėje

BNS 2024/03/18 08:57
G. Nausėda, I. Šimonytė / R. Tenio, DELFI nuotr.

Atsistatydinant krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, prezidentas Gitanas Nausėda su premjere Ingrida Šimonyte pirmadienį aptars būsimus pokyčius ministerijos vadovybėje.

A. Anušauskas praėjusios savaitės pabaigoje įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Jis teigia sulaukęs pasiūlymo iš premjerės pasikeisti pareigose su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Laurynu Kasčiūnu ir supratęs, kad nebeturi pasitikėjimo.

I. Šimonytė savaitgalį tvirtino, kad A. Anušauskas traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš krašto apsaugos ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Savaitgalį su A. Anušausku susitikęs G. Nausėda sakė, kad L. Kasčiūnas yra tik vienas iš kandidatų jį pakeisti, ir tvirtino, jog sprendžiant dėl ministro kandidatūros jam bus svarbu užtikrinti sklandų darbų krašto apsaugos sistemoje tęstinumą

L. Kasčiūnas teigia, kad būtų pasiruošęs užimti naujas pareigas, o jo pagrindinis uždavinys poste būtų diegti visuotinės gynybos principą.

Krašto apsaugos ministras keičiamas Lietuvoje diskutuojant dėl poreikio didinti gynybos finansavimą, rengiantis priimti Vokietijos brigadą nuolatiniam dislokavimui, kariuomenėje vystant diviziją bei šiemet baigiantis kariuomenės vado generolo Valdemaro Rupšio kadencijai.

Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA