Teisėjų taryba prašo prezidento stabdyti Kauno teisėjos V. Jegorovienės įgaliojimus | Kas vyksta Kaune

Teisėjų taryba prašo prezidento stabdyti Kauno teisėjos V. Jegorovienės įgaliojimus

BNS / Dominykas Biržietis 2024/03/18 14:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Teisėjų taryba per neeilinį posėdį pirmadienį nusprendė kreiptis į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl Kauno apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimų stabdymo.

Kaip BNS nurodė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, taryba patenkino teismo pirmininko Arūno Purvainio kreipimąsi.

„Tai yra sveikintinas sprendimas, kuris yra būtinas norint užtikrinti teisę į teisingą teismą ir pagarbą žmogaus teisėms“ , – BNS perduotame komentare sakė A. Purvainis.

V. Jegorovienė prašė Teisėjų tarybos jos įgaliojimų stabdymo klausimą nagrinėti uždarame posėdyje „siekiant užtikrinti ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumą, apsaugoti informaciją apie žmogaus privatų gyvenimą bei kitą informaciją, kurios apsaugą reglamentuoja įstatymai“.

Teisėjų taryba pirmininkės Sigitos Rudėnaitės siūlymu tenkino šį prašymą.

Kauno apylinkės teismo pirmininkas A. Purvainis tarybos prašė stabdyti teisėjos įgaliojimus, nes šiai V. Jegorovienei už drausmės pažeidimus skirti du papeikimai, šiuo metu iškelta trečia drausmės byla.

A. Purvainis prašymą Teisėjų tarybai surengti neeilinį posėdį pateikė kovo 7 dieną.

Kaip anksčiau BNS nurodė A. Purvainis, prašymą jis teikė atsižvelgdamas į tai, kad V. Jegorovienės elgesys po lapkričio 10 dieną iškeltos trečios drausmės bylos „ne tik nepasikeitė ir negerėjo, tačiau tik dar blogėjo ir blogėja“.

Teismo vadovo teigimu, dėl V. Jegorovienės veiklos nuolat gaunami procesų šalių, jų gynėjų, posėdžių sekretorių, kitų institucijų, notarų skundai.

Kovo pradžioje Teisėjų tarybos prašymu prezidentas buvo sustabdęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Dainiaus Grizicko įgaliojimus dėl aplaidžiai atliekamo darbo ir kitų darbo trūkumų. Netrukus po to teisėjas pasiprašė savo noru atleidžiamas iš tarnybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA