Kauno teisėjai V. Jegorovienei pačiai teks stoti prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Kauno teisėjai V. Jegorovienei pačiai teks stoti prieš teismą

Asociatyvi / Teismai.lt nuotr.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK), susipažinusi su surinkta medžiaga, priėmė sprendimą iškelti drausmės bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjai Vidai Jegorovienei.

Į TEDK kreipėsi Kauno apylinkės teismo pirmininkas nurodydamas, kad nepaisant to, jog 2021 m. liepos 5 d. TEDK priimtu sprendimu teisėjai V. Jegorovienei buvo iškelta drausmės byla, jos elgesys nepasikeitė, rašoma Lietuvos teismų pranešime žiniasklaidai.

TEDK, išnagrinėjusi ir įvertinusi teikimo medžiagą ir joje surinktus teismo darbuotojų paaiškinimus, nustatė, kad aplinkybės dėl teisėjos Vidos Jegorovienės nekorektiško elgesio su teismo darbuotojais pasitvirtino. Ištyrus turimą medžiagą, TEDK vertina, kad yra pakankamai duomenų, jog teisėja Vida Jegorovienė, darbinėje aplinkoje bendraudama su teismo personalu, nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, netaktiška, negerbė kito asmens, kaltino nepagrįstais dalykais, žemino jo orumą.

TEDK pažymi, kad teisėjos Vidos Jegorovienės netinkamas, nepagarbus elgesys su teismo personalu nebuvo vienkartinis, atsitiktinis incidentas. Aptarta informacija rodo teisėjos nepagarbaus bendravimo ir nekorektiško elgesio sistemiškumą ir nevienkartinį pobūdį.

Ištyrus turimą medžiagą, TEDK vertina, kad yra pakankamai duomenų, jog teisėja Vida Jegorovienė, darbinėje aplinkoje bendraudama su teismo personalu, nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, netaktiška, negerbė kito asmens, kaltino nepagrįstais dalykais, žemino jo orumą. Tai reiškia, kad yra požymių, jog teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintus pagarbos žmogui ir padorumo reikalavimus, pavyzdingumo principą, nustatantį pareigą profesinėje veikloje ir privačiame gyvenime savo elgesiu, kalba rodyti pavyzdį, laikytis visuotinai pripažintų moralės normų ir etikos reikalavimų, nežeminti teisėjo vardo, saugoti savo profesijos garbę ir prestižą.

TEDK, vertindama teisėjos V. Jegorovienės procesinių pažeidimų ir aplaidaus bylų nagrinėjimo aplinkybes, nustatė, kad pakanka duomenų konstatuoti, jog teisėja Vida Jegorovienė padarė daug šiurkščių ir akivaizdžių proceso įstatymo pažeidimų. Tokiais veiksmais teisėja padarė pareiginį nusižengimą ir nesilaikė Teisėjų etikos kodekso reikalavimų. Toks teisėjos Vidos Jegorovienės elgesys vertintinas kaip žeminantis teisėjo vardą bei kenkiantis teisminės valdžios autoritetui, ir tai sudaro teisėjos drausminės atsakomybės pagrindą.

Drausmės byla perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA