Kaune griausmingai užbaigtas legendinės grupės „Dinamika“ 30-mečio turas | Kas vyksta Kaune

Kaune griausmingai užbaigtas legendinės grupės „Dinamika“ 30-mečio turas

delfi.lt 2024/03/17 10:07
Delfi / O. Gurevičiaus nuotr.

„Ačiū jums už jūsų meilę“, – triukšmingoje „Žalgirio“ arenoje šeštadienį dainavo grupės „Dinamika“ vokalistė Irma Jurgelevičiūtė. Penkiuose didžiausiuose šalies miestuose grupės koncertus aplankė ir pažįstamas dainas skandavo daugiau nei 30 tūkst. grupės gerbėjų, o turas baigėsi mieste, kuriame „Dinamika“ ir užgimė – Kaune.

Koncerto pabaigoje kauniečių ir miesto svečių laukė maloni staigmena – pakviesta pakartoti dainos, Irma Jurgelevičiūtė prieš žiūrovus pasirodė pasipuošusi „Žalgirio“ krepšinio komandos marškinėliais, taip sukeldama ovacijų audrą.

„Myliu jus, Kauno publika. Šis miestas turi ypatingą vietą mano širdyje – gera pabaigti turą mieste, kur viskas prieš trisdešimt metų prasidėjo“, – su akyse žvilgančiomis džiaugsmo ašaromis tarė atlikėja.

Tūkstantinė minia atsakė griausmingomis ovacijomis. Nuo pat pirmųjų akordų susirinkusieji ėmė šėlti – sėdėjusieji kilo iš savo vietų, šoko ir skandavo iki skausmo pažįstamus priedainius kartu su mylimu duetu. „Padovanok man“, „Meilės lietus“, „Palinkėk man gero vėjo“, – šias dainas visi niūniavo šiandien taip pat, kaip prieš tris dešimtmečius, kuomet grupė užkariavo pop muzikos pasaulį. Puikiai pažįstamus hitus ir vėl prikėlusiems grupės nariams publikos raginti linksmintis tikrai nereikėjo.

Gerbėjus grupė džiugino puikiai pažįstamų kūrinių naujomis versijomis, o šios legendinių dainų aranžuotės nugulė ir CD bei vinilinėje plokštelėje. Ilgose eilėse stovėję kauniečiai ir miesto svečiai netruko išgraibstyti fizinių kopijų, nors šiuos kūrinius jau galima rasti ir populiariausiose muzikos transliavimo platformose.

„Eilėse stovėjome tuomet, stovime ir dabar. Gera muzika yra gera muzika“, – puikia nuotaika tryško melomanai.

Tiems, kurie į koncertus atvykti negalėjo arba juose nespėjo įsigyti muzikos ar atributikos – geros žinios. Jau visai netrukus „Dinamikos“ nariai ketina pranešti ir apie internetinę parduotuvę. Ten gerbėjai galės įsigyti legendinės grupės marškinėlių, džemperių, CD ar vinilinių plokšelių, lauks ir daugiau staigmenų.

Ir nors turas po didžiausios arenas baigėsi, grupė veiklą tęs ir toliau – pavasarį aplankys Oslą, Londoną ir Dubliną, kur bilietai iššluoti pirmosiomis koncerto paskelbimo dienomis. Nuskriausti neliks ir nespėję į šiuos turo koncertus – vasarą „Dinamika“ sugrįš į Palangos koncertų salę, o visai netrukus bus paskelbtos ir rudens bei žiemos koncertų datos mažesniuose šalies miestuose.

Delfi primena, kad jau gerokai prieš 20 val., kada buvo numatoma „Dinamikos“ koncerto pradžia, į Kauno „Žalgirio areną“ rinkosi gausi ir stilinga publika.

Merginos puošėsi švarkais, kelius siekiančiais odos imitacijos ilgaauliais bei aukštakulniais, juodomis suknelėmis ir tokios pačios spalvos marškinėliais, džinsiniais kombinezonais, o įvaizdžius užbaigė mažais juodais rankinukais. Vyrai nevengė iš spintų išsitraukti kostiumus.

Tiesa, prieš koncertą buvo galima įsigyti ir specialios atributikos su grupės „Dinamika“ logotipais. Čia pardavinėti džemperiai, marškinėliai, CD, vinilinės plokšelės, gertuvės, puodeliai ir kepuraitės su dainos „Ačiū tau“ eilute „Ačiū tau už tavo meilę“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA