Pristatytas antrasis Kauno rajone gyvenančio G. Karlausko tarptautinis almanachas, skirtas Ukrainai | Kas vyksta Kaune

Pristatytas antrasis Kauno rajone gyvenančio G. Karlausko tarptautinis almanachas, skirtas Ukrainai

KRS nuotr.

Penktadienį Kauno švietimo inovacijų centro (KŠIC) bibliotekoje buvo pristatytas Ežerėlyje gyvenančio Nepriklausomų rašytojų sąjungos nario Gintaro Karlausko sudarytas antrasis tarptautinis almanachas „Žiedas griuvėsiuose 2“, skirtas Ukrainos kovai už laisvę.

G. Karlauskas prisiminė, kad idėja sutelkti poetus pilietinei akcijai kilo 2022 metais, vos prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą. Tada poetui pavyko sutelkti 81 autorių. Knyga buvo pristatyta įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Per dvejus metus bendraminčių ratas dar labiau prasiplėtė, todėl buvo išleistas naujas almanachas su 65 autorių kūriniais. Knygoje yra eilėraščių lietuvių, ukrainiečių, lenkų, anglų ir žemaičių kalbomis.

KRS nuotr.

„Jautriausias ir gražiausias yra kuriantis žmogus. Man ypač džiugu, kad tokios pilietinės iniciatyvos ėmėsi mano kraštietis Gintaras“, – kalbėjo renginyje dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, kaip pagarbos ženklą įteikdamas G. Karlauskui vardinį laikrodį.

Į KŠIC biblioteką susirinko gausus būrys almanacho bendraautorių iš visos Lietuvos, kurie skaitė savo kūrybą, dainavo, po to vaišinosi arbata, saldėsiais, uogomis, vaisiais. Renginį vedė Kultūros, meno ir mokslo asociacijos „Kūrėjų menė“ prezidentė prof. Jūratė Jankauskienė.

G. Karlauskas daug metų dirbo Kauno rajono policijoje: karjerą pradėjo policininku-stažuotoju, o baigė komisaru inspektoriumi. Laisvalaikiu vyras pasinerdavo į kūrybą, organizuodavo poezijos skaitymus.

Yra išleidęs septynis poezijos rinkinius: „Gintaro mintys iš meilės Tau“ (2018), „Ačiū Tau, meile“ (2019), „Minčių atspindžiai“ (2020), „Atspėk, kas esu“ (2018), „Atspėk vardą“ (2019), „Mįslių poezija“ (2019), ,,Darbštuolis varnėnas“ (2023). Yra 17 almanachų bendraautorius. Tris almanachus – „Minčių pakeleiviai“ (2020), „Žiedas griuvėsiuose“ (2022) ir „Žiedas griuvėsiuose 2“ (2024) – inicijavo ir sudarė pats.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA