„Kauno autobusų“ keleivis: vairuotojas važiavo „gazas dugnas“, keikėsi, rodė „špygą“ | Kas vyksta Kaune

„Kauno autobusų“ keleivis: vairuotojas važiavo „gazas dugnas“, keikėsi, rodė „špygą“ atsakymą pateikė „Kauno autobusai“

Skaitytojo nuotr, / „Kas vyksta Kaune“ koliažas

Su naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė pasipiktinęs kaunietis. Jis pranešė, jog kovo 14 d., apie 14.40 val., 54 maršruto autobuse, vairuotojas elgėsi neadekvačiai, rodė necenzūrinius ženklus ir neišleido vaiko, kuris „pražiopsojo“ savo sustojimą.

Kaip pranešė autobusu keliavęs vyras, „54 maršruto autobuso vairuotojas nuo „Megos“ pradėjo neadekvačiai važiuoti, keiktis ant kitų vairuotojų, lėkti beprotišku greičiu.“

Vyras teigė, jog atvažiavus iki Šarkuvos ir Jotvingių g. sankryžos Šilainiuose, lauke buvo daug vaikų, kurie, ko gero, ruošėsi keliauti namo po dienos mokykloje. Pranešėjo teigimu, „vaikai norėjo eit per perėją, o jis (vairuotojas – aut. pastaba) net nepraleido. Šarkuvos g. vėl gazas dugnas buvo“.

Nenorėjo išleisti stotelę praleidusio vaiko

Skaitytojo teigimu, autobusui sustojus Žemaičių pl., vienas vaikų, apie 6 metų amžiaus, miegojo.

„Kai pajudėjo nuo stotelės, jis pabudo ir beveik verkdamas bėgo pas vairuotoją, kad išleistų, nes praleido stotelę.

„Tas pradėjo šaukti, kad nestoviniuos čia, kad nereikia telefone sėdėt ir panašiai. Tada ir kiti keleiviai įsikišo, o aš priėjau ir pasakiau vairuotojui, kad nustotų dergtis ir išleistų vaikiuką, juk jis gal net nežinos kaip namo nuo kitos stotelės grįžti. Išleido galiausiai vaikiuką“, – pasakojo vyras.

Įvykį užfiksavęs žmogus skambino į autobusų parką, tačiau šie liepė skundą pateikti raštu.

„Gali būt ne nuotaikoj, bet tu žmones veži, čia taip nenormalu“, – pastebėjo jis.

„Kauno autobusai“: vairuotojo darbą vertiname teigiamai

Kaip teigė „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė, „autobusą vairavo ilgametis įmonės darbuotojas, dėl kurio darbo iki šiol nėra gauto nei vieno skundo“. Specialistė pridėjo, jog peržiūrėjint vaizdo įrašus nebuvo fiksuotas nesaugus važiavimas ar kiti mesti kaltinimai.

„Vairuotojo darbą vertiname teigiamai ir priekaištų neturime“, – pridėjo G. Makūnaitė.

Įmonės atstovė pakomentavo ir situaciją su mažamečiu vaiku: „54 – ojo maršruto autobusui artėjant į „Šilainių poliklinikos” stotelę, vaizdo kamerose buvo pastebėtas galimai miegantis nepilnametis asmuo, kuris nespėjo išlipti laiku ir sureagavo tada, kai autobusas jau buvo pajudėjęs iš stotelės. Tuomet jis priėjo prie vairuotojo ir paprašė jį išleisti.

Nors vairuotojas keleivių išleisti ne stotelėje negali, jis sustojo prie kelkraščio ir išleido jį maždaug 50 metrų atstumu nuo stotelės. Kaip teigia pats vairuotojas, mažametis išsigando ir susigraudino, todėl jis nenorėdamas sukelti jam didesnio išgąsčio, jį išleido ne stotelėje.“

Kaip teigė įmonės specialistė, vėliau prie vairuotojo kabinos priėjo keleivis, kuris nemandagiai reiškė priekaištus vairuotojui ir trukdė dirbti. „Tiesdamas mobilų įrenginį už vairuotojo kabinos stiklo, jis blaškė vairuotojo dėmesį ir taip savo elgesiu kėlė grėsmę keleivių saugumui.

Kaip teigia vairuotojas, kiti keleiviai bandė filmuojantį keleivį raminti ir prašė netrikdyti vairuotojo. Vairuotojas nežinodamas, kur gali būti panaudotos jo asmeninės nuotraukos, paprašė vienos keleivės kontaktinių duomenų, kuri šią situaciją stebėjo ir matė keleivio, filmuojančio autobuso vairuotoją, elgesį.“

„Kauno autobusai“ prašo nefotografuoti ir kitaip netrukdyti vairuotojams. „Labai prašome keleivių nefotografuoti, nefilmuoti ar kitaip netrukdyti vairuotojų jų darbo vietoje. Tai kelią grėsmę ne tik keleivių saugumui, bet ir kitiems eismo dalyviams. Bet kuris asmuo turi teisę išreikšti savo nesutikimą būti fotografuojamas ir jo valia turi būti gerbiama“, – pridėjo G. Makūnaitė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA